Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 14 maart 2015    Evangelie van 2015-03-14
(Pi-dag)
begintijd13:00 uur
 titelNationaal Middenkorenfestival
beschrijving

6e editiie plaats van het tweejaarlijks Nationaal Middenkorenfestival.

Elf koren nemen deel aan deze ontmoeting. Er is een competitie voor het beste koor en voor de beste zelfgeschreven compositie  rond het festivalthema. Een professionele jury  zorgt voor de beoordeling en geeft elk koor tips en adviezen.  De dag wordt afgesloten met een vesperviering om 17.00 uur, waarbij alle koren van harte zijn uitgenodigd. Belangstellenden kunnen komen luisteren naar de optredende koren en deelnemen aan de vesperviering; entree is gratis. Programmaboekjes met alle informatie kosten 2 euro.

Sinds 2004 bestaat in korenland dit festival voor Middenkoren: uit het hele land komen zangers en zangeressen bij elkaar voor zang en ontmoeting. De organisatie is in handen van Code Music, met ondersteuning van de NSGV. Dit jaar is het thema ‘Laetare’ (verheug u), passend bij de vierde zondag van de vastentijd op zondag 15 maart 2015.

Ieder koor zingt vier liederen: 

  • inzinglied; dit wordt niet beoordeeld
  • lied rond het thema ‘Laetare’
  • lied uit de bundel met verplichte werken
  • een vrij lied

Het thema-lied en het vrije lied kunnen een eigen compositie zijn, waarmee het koor meedingt naar de compositieprijs. Tekst en/of muziek van de eigen compositie moeten geschreven zijn door een of meerdere koorleden. De winnende compositie wordt opgenomen in de bundel met verplichte werken van de volgende festivaleditie.

info

www.code-music.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieAntonius Abt, Scheveningsweg 233
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl