Vandaag is vrijdag 13 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Priester- en Diakenopleiding Bovendonk
(Bovendonk)

Priester- en Diakenopleiding Bovendonk

Website E-mail

Bovendonk is een unieke en zelfstandige rooms-katholieke priester- en diaken- opleiding onder verantwoordelijkheid van de bisschop van Breda.

Ze is uniek omdat ze een opleiding in deeltijd is voor mannen die vanuit hun beroep priester of permanent diaken willen worden.

Hofstraat 8 4741 AK Hoeven (0165) 504 277

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 11 april 2015    Evangelie van 2015-04-11
 titelInformatiedag Bovendonk
beschrijving

Op zaterdag 11 april is er een informatiedag op de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk. De dag is voor mannen, jong en ouder, met interesse voor de opleiding en vorming tot priester of diaken. Op de informatiedag ga je in gesprek met Mgr. Liesen en rector Schnell over de roeping tot priester of diaken en over de opleiding op Bovendonk.

Hoe weet je dat je een roeping tot priester of diaken hebt?

Rector Schnell: “Dat is precies de vraag waar mensen vaak mee worstelen. Eén belangrijke indicatie is, dat het je niet loslaat. Gaandeweg is het ook van belang het te onderzoeken via wat ik noem de drie G’s: gebed, gesprek, gemeenschap. Dit betekent bidden en uit de Schrift lezen. Het betekent dat je er niet zelf mee rond moet blijven lopen, maar erover moet praten met vrienden, je ouders, met mensen van de Kerk. En het betekent dat je mee moet doen in de gemeenschap door naar de kerk te gaan en de eucharistie te vieren. Zo kun je ontdekken of het priesterschap of diaconaat je weg is.”

Wat gebeurt er als iemand op Bovendonk aanklopt en zegt: ik wil priester of diaken worden.

Rector Schnell: “Dan vraag ik om daar meer over te vertellen. Ik vraag naar iemands leven, waarom ze priester of diaken willen worden. Een roeping komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar ligt op de één of andere manier verankerd in het leven.”

info

www.roeping.nu

organisatiePriester- en Diakenopleiding Bovendonk
locatiePriester- en Diakenopleiding Bovendonk, Hofstraat 8
plaatsHoeven (Noord-Brabant)
postcode47
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl