Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
RK2j

RK2j

Website E-mail

Parochiehuis St.Lambertus
Beneden Oostzeedijk 5
Rotterdam

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 21 t/m zondag 22 maart 2015    Evangelie van 2015-03-21
begintijd20:00 uur
eindtijd02:00 uur
 titelRK2j naar Stille Omgang
beschrijving

RK2j (Rooms Katholieke jongeren Rotterdam Kralingen) is een gezellige en laagdrempelige manier om andere Rooms-Katholieke jongeren te ontmoeten. Wij bieden geloofsverdieping door in kleine gespreksgroepjes, aan de hand van een dagthema (ingeleid door een informatieve DVD, een gastspreker of ander cursusmateriaal), van gedachten/ervaringen te wisselen. 

Zaterdagavond 21 maart RK2j loopt mee in Stille Omgang - Amsterdam

De Stille Omgang is een bijzondere jaarlijkse gebeurtenis die sinds 1881 jaarlijks in Amsterdam plaatsvindt. Er komen dan duizenden mensen naar de hoofdstad voor een Eucharistieviering en om daarna mee te lopen in een stille tocht door de binnenstad. De Stille Omgang wordt in 2015 gelopen in de nacht van zaterdag 21 maart op zondag 22 maart.

Ter verdieping heeft de Stille Omgang 2015 als intentie: Een pelgrim gaat voort, ontvankelijk voor ’t onverwachte...

Ster van de nieuwe evangelisatie, help ons te stralen door het getuigenis van verbondenheid, van brandend geloof, van liefde voor de armen. Opdat geen enkel randgebied verstoken blijft van het licht van het evangelie.

Om 20:00 uur vertrekt de bus vanaf de Lambertuskerk naar Amsterdam.

De Stille Omgang duurt ongeveer een uur en wordt in stilte gelopen zonder kerkelijke kledij of versierselen. Het afgelopen jaar waren er 3 bussen met 160 pelgrims vanuit Rotterdam. Ook dit jaar rijden er bussen.

Het programma voor de Stille Omgang in de nacht van 21 op 22 maart zal vrijwel gelijk zijn aan dat van de afgelopen jaren. Ook dit jaar zal worden deelgenomen aan de Eucharistieviering in de Papagaai.

Iedereen is van harte welkom!

Aanmelding: www.lambertuskerk-rotterdam.nl/inschrijving-stille-omgang-2015.html

info

rk2j@lambertuskerk-rotterdam.nl
www.lambertuskerk-rotterdam.nl/stille-omgang-21-maart-2015.html

organisatieRK2j
locatieParochiehuis Lambertuskerk, Oostzeedijk beneden 5
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl