Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerwoensdag 18 t/m zondag 22 maart 2015    Evangelie van 2015-03-18
 titelPelgrimstocht 2015 in Twente
beschrijving

In 2015 organiseert de landelijke Vastenaktie weer een pelgrimstocht ter bezinning en om geld in te zamelen voor het centrale Vastenaktieproject van SETIK in Sri Lanka. De Pelgrimstocht Vastenaktie viert zijn eerste lustrum. Meer dan 200 pelgrims namen in voorgaande jaren één of meerdere keren deel.

De Pelgrimstocht wordt gehouden van donderdag 19 tot en met zaterdag 21 maart 2015.

Drie dagen wandelen we in het afwisselende en inspirerende Twents landschap, iedere dag tussen 20 en 25 km. De tochten zijn bezinnend van aard, de routes voeren langs traditionele religieuze pleisterplaatsen waar rust- en gebedsmomenten worden gehouden en waar gegeten en gedronken kan worden. De pelgrimage heeft ook een concreet en materieel doel: inzamelen van geld ten behoeve van de jongeren in Sri Lanka. Deelnemers worden opgeroepen iedere kilometer door familie, vrienden en kennissen te laten verzilveren.

Tijdens de pelgrimage overnachten we op twee plaatsen: het klooster van de zusters Franciscanessen in Denekamp en het voormalige retraitehuis de Zwanenhof in Zenderen. Traditionele pleisterplaatsen voor de ziel.

De pelgrimage wordt u aangeboden in een vast arrangement van vier overnachtingen van woensdag 18 tot en met zondag 22 maart, met daarin inbegrepen alle maaltijden en lunchpakketten. De kosten van het arrangement bedragen € 260,- voor de verblijfskosten en alle maaltijden. Verdere informatie over de routes en het verdere programma volgt zo spoedig als mogelijk, maar opgeven voor deelname kan al via pelgrimstocht@vastenaktie.nl

Het is ook mogelijk om een deel of delen van de tocht mee te maken. Pelgrims die een deel van de wandeling willen meelopen (de zogenaamde ‘partime-pelgrims’), kunnen zich daarvoor opgeven per mail. Ook dan kunt zich opgeven via hetzelfde emailadres: pelgrimstocht@vastenaktie.nl . Vermeld in u e-mail met welke maaltijden/overnachtingen u mee wilt doen. U ontvangt dan een prijsopgave, afgestemd op uw deelname (maaltijden en overnachtingen).

U kunt zich als dag-pelgrim natuurlijk ook, zonder aanmelding vooraf, aansluiten bij de pelgrimage. U loopt dan mee en zorgt zelf voor uw vervoer en eten en drinken onderweg. We vragen een bijdrage van €10,- per dag om de onkosten te bestrijden. Kijk over enige tijd op deze website voor de exacte vertrekplekken en –tijden.

Via www.vastenaktie.nl kunnen alle deelnemende pelgrims een Vastenaktieposter aanmaken met een zelfgekozen foto. Met behulp van die poster kunnen de pelgrims sponsors werven.

Voorlopig programma

  • Woensdag 18 maart 2015
    tussen 16.00 en 19.00uur ontvangst van de pelgrims bij de zusters Franciscanessen in Denekamp.
  • Donderdag 19 maart 2015
    wandeling van 20 km. langs kruizen en kapellen in de omgeving van Denekamp en een bezoek aan de Sterrenwacht. In de avonduren doet Ge Nijkamp een boekje open over de Twentse streek en cultuur
  • Vrijdag 20 maart 2015
    wandeling van 25 km. van Denekamp naar Zenderen langs het Stift in Weerselo, het openluchttheater in Hertme en het Karmelietenklooster in Zenderen. Pastor Theo van de Sman, uitmuntend kenner en frequent bezoeker van Sri Lanka, zal ons in het avondprogramma vertellen over land en de situatie aldaar.
  • Zaterdag 21 maart 2015
    wandeling van 20 km. rondom Zenderen over de afwisselende bospaden van het landgoed Twickel en langs het oude kerkje in Delden met zijn prachtige muurschilderingen en langs de prachtig gelegen Mariakapel in Borne. Ter afsluiting van de dag, maar ook van de pelgrimage, is er een stemmige eucharistieviering in de Zwanenhof die muzikaal begeleid zal worden door het Twents Liturgie Koor. Een feestelijk diner, waaraan ook de meelopende dagpelgrims kunnen deelnemen, sluit het geheel af.
  • Zondag 22 maart 2015
    na het ontbijt afscheid en vertrek naar huis.

info

pelgrimstocht@vastenaktie.nl
www.vastenaktie.nl/pelgrimstocht

locatie
plaatsDenekamp (Overijssel)
postcode75
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl