Vandaag is vrijdag 13 september  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 14 maart 2015    Evangelie van 2015-03-14
(Pi-dag)
begintijd13:30 uur
 titelOpen dag Koorschool St. Bavo
beschrijving

Op zaterdag 14 maart houdt de Koorschool St. Bavo een Open Dag. Kinderen die nu in groep 4 zitten zijn van harte welkom om met hun ouders te komen kijken.

De Koorschool is een kleine, bijzondere basisschool voor kinderen vanaf groep 5. Naast de gewone schoolvakken wordt er dagelijks veel aandacht besteed aan de zang- en muziekopleiding van de leerlingen, in de vorm van stemvorming, solfège, algemene muziekleer en repertoirestudie.

Vanaf groep 6 maken zij deel uit van het Kathedrale Koor St. Bavo. Naast zingen in de kathedraal, treden de kinderen ook veel op bij andere concerten, nemen cd’s op en gaan op tournee naar het buitenland.

Vanaf 13:30 uur gaat de poort aan de Westergracht 61 open en krijgen alle belangstellende ouders en kinderen een rondleiding door de school. Hierbij is veel tijd voor vragen aan leerkrachten, ouders en leerlingen. Ook zullen de kinderen optredens verzorgen en kunnen de bezoekers zien hoe zo’n muziekles er in de praktijk uit ziet.

Er is gebleken dat scholen met veel muziekles landelijk iets hogere scores halen. Op de Koorschool worden kinderen aan diverse kanten uitgedaagd: op cognitief gebied in de klas en op muzikaal gebied tijdens de muzieklessen. De uitstroomresultaten liggen iets boven het landelijk gemiddelde.

Om 15:00 uur vertrekken we vanuit de Koorschool naar de kathedraal aan de overkant en wordt de Open Dag afgesloten met een miniconcert in verschillende koorsamenstellingen vanaf 15:15 uur. Iedereen is welkom bij dit concert en de toegang is gratis.

Programma

13.30 uur
Informatie over het onderwijs en hoe de muzikale opleiding van de kinderen eruit ziet. Rondleiding door het schoolgebouw door leerlingen van groep 8.
15.00 uur
Naar de kathedraal, aan de overkant
15.15 uur
Klein concert waarin de huidige koorschoolleerlingen laten horen hoe hun muziek klinkt op de plek waar ze regelmatig optreden.
15.45 uur
Einde

Details

  • Zaterdag 14 maart 2015
  • 13.30 uur - Westergracht 61
  • 15.00 uur – naar Kathedraal St. Bavo – 15.15 concert
  • Koorschool St. Bavo, Westergracht 61, Haarlem
  • www.koorschoolhaarlem.nl

info

(023) 53 110 54
www.koorschoolhaarlem.nl

locatieKoorschool, Westergracht 61
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl