Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 24 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-24
 titelLandelijke zangdag Code Music
beschrijvingNieuwe organisatie voor jeugd- en jongerenkoren
Code Music van start.

In Nederland zijn meer dan 1.000 kerkelijke jeugd-, jongeren-, en middenkoren actief met 30.000 leden. De vieringen die zij met hun zang ondersteunen trekken wekelijks tienduizenden kerkgangers.

Voor deze koren organiseert Code Music op 24 oktober in Houten een grote landelijke zangdag waarop zij zich tevens presenteert als nieuwe landelijke organisatie.


Code Music is een project van de stichting Code-X (youth & Community Development), in april opgericht door een initiatiefgroep van vrijwilligers en professionals uit het katholieke jeugdwerk. Code-X stelt zich in het bijzonder ten doel jongeren te stimuleren en te ondersteunen in de vitalisering van de katholieke geloofsgemeenschap.

Code Music bouwt aan een hechte community van koren en professionals. Hierbij ligt de nadruk op het functioneren van de koren als onderdeel van de parochiegemeenschap. Code Music organiseert zangdagen en cursussen, geeft muziek uit en brengt mensen met elkaar in contact. Het hart van Code Music is een internetcommunity. Zowel koren als componisten, dirigenten, tekstschrijvers, liturgen, zangpedagogen en uitgeverijen maken hier deel van uit met een eigen webpage.

Het bestuur van ResponZ, de landelijke vereniging van katholieke jongeren, die begin dit jaar wegens bezuinigingen haar bureau moest sluiten, heeft aan Code Music haar lopende verplichtingen, copyrights en voorraad overgedragen.

De internetcommunity gaat van start tijdens een landelijke zangdag op 24 oktober in Houten. Tijdens deze dag wordt nieuw kerstrepertoire ingestudeerd, treedt het Nationaal Jongerenkoor op en vindt de officiële presentatie van Code Music plaats. Er is tevens een repertoiremarkt.

Locatie: O.L.V. ten Hemelopneming kerk, Loerikseweg 12, Houten
Tijd: van 13.00 uur tot 17.00 uur
Toegang: € 4,- per persoon (inclusief koffie/thee en reader kerstmuziek)

info info@code-music.nl
(0345) 518731 (di-ochtend en do-ochtend 10.00-13.00)
locatieO.L.V. ten Hemelopneming kerk, Loerikseweg 12
plaatsHouten (Utrecht)
postcode39
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl