Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Bezinning
bezinning
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 22 januari 2015    Evangelie van 2015-01-22
(Sint Vincentius)
begintijd14:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelDag van het Jodendom
beschrijving

In het kader van de Dag van het Jodendom in de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland wordt op donderdag 22 januari een bijeenkomst georganiseerd in het Gouvernement in Maastricht.

De zeventigjarige bevrijding van Limburg van het nationaalsocialisme staat daarbij dit jaar centraal. Bovendien is het vijftig jaar geleden dat op het Tweede Vaticaans Concilie de verklaring ‘Nostra Aetate’ werd aangenomen, die een ommekeer bracht in de relatie van de r.-k. kerk tot het Jodendom en andere wereldgodsdiensten. Met de vele spanningen in het afgelopen jaar in het Midden-Oosten en in ons land is dit document nog altijd hoogst actueel.

Thema van de dag is “Geen heden, zonder verleden; geen toekomst, zonder verleden.” De dag vindt plaats van 14.00 uur tot 17.00 uur. Het programma begint met enkele fragmenten uit een film over pastoor Vullings van Grubbenvorst, inspirator van het verzet en opvanger van joden, piloten en onderduikers in Noord-Limburg, die zeventig jaar geleden stierf in Bergen-Belsen. Daarna zijn er toespraken door Herman van Rens (auteur ‘Vervolgd in Limburg’), Gerard Rouwhorst (voorzitter Katholieke Raad voor Israël) en Benyomin Jacobs (opperrabbijn in Nederland). Ook vertolken studenten van het grootseminarie van het Neocatechumenaat uit Cadier en Keer twee Hebreeuwse/Joodse gezangen. Gouverneur Theo Bovens besluit de dag met een korte toespraak.

Iedereen is welkom. Aanmelden kan via m.rademaker@bisdom-roermond.nl

De dag wordt georganiseerd door de Resonansgroep Jodendom en Katholieke Kerk in Limburg. De dag werd zeven jaar geleden door de Nederlandse bisschoppen ingesteld om de kennis van en de dialoog met het levende Jodendom te bevorderen.

info

m.rademaker@bisdom-roermond.nl
www.dagvanhetjodendom.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieGouvernement, Limburglaan 10
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl