Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 4 januari 2015    Evangelie van 2015-01-04
begintijd10:30 uur
 titelH.Mis van Drie Koningen in Ambrosiaanse ritus
beschrijving

Op 4 januari a.s. zingt het Gregoriaans Koor Utrecht de gezangen van Drie Koningen (Epiphanie) volgens de Ambrosiaanse ritus tijdens de H.Mis in de Christus Koning kapel te Schaarsbergen (Arnhem).

De aanvang is om 10.30 uur. Het Ambrosiaans is de kerkmuziek van het bisdom Milaan. Tegenover het Romeinse Gregoriaans heeft deze muziek een geheel eigen karakter. Milaan is van oudsher sterk verbonden met het feest van Drie Koningen. Deze vorm van viering van de H,Mis is voor Nederland zeer uniek.

Het koor staat onder leiding van Anthony Zielhorst. De organisten zijn Jan en Jeroen Boogaarts. De voorganger (celebrant) is pastoor dr. M. Claes.

De toegang is vrij.
Er is bij de kapel ruime parkeergelegenheid.

info

Marius van den Brul
(026) 38 10 263
marius.vandenbrul@upcmail.nl
www.latijnsemis.nl

locatieChristus Koningkapel, Koningsweg 31a
plaatsArnhem (Gelderland)
postcode68
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl