Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 29 maart 2015    Evangelie van 2015-03-29
(Palmzondag)
begintijd14:30 uur
 titelKindermatteus familie-uitvoering I
beschrijving

In navolging van het succes van afgelopen jaar zal komend jaar de Kinder Matteüs op zondag 29 en maandag 30 maart om 14.30 en 16.30 uur in totaal vier keer worden uitgevoerd in de Sint-Janskathedraal.

Nergens ter wereld is de Matthäus Passion zo populair als in Nederland. Voor veel Nederlanders is een bezoek aan de Matthäus Passion het begin van Pasen. Nu is er de Kinder Matteüs, het beroemde verhaal over Pontius Pilatus met de originele muziek van J.S. Bach, maar dan korter - ongeveer een uur - en op een unieke manier gepresenteerd. Dit jaar wederom voor families en basisschoolleerlingen in Den Bosch en omgeving.

Er zijn twee verschillende uitvoeringen:

  1. Voorafgaand aan de schooluitvoeringen krijgen de leerlingen van groep 5 t/m 8 op school vier digitale lessen. Deze lessen zijn zorgvuldig samengesteld op een manier die hen aanspreekt en worden gepresenteerd door Dolores Leeuwin (bekend van o.a. Het Klokhuis en het Sinterklaasjournaal).
  2. Openbare familie uitvoeringen zijn voor families in het algemeen, (groot)ouders/verzorgers met kinderen, beginnende klassieke muziek liefhebbers en Matthäus Passion kenners geïnteresseerd in een verkorte professionele versie.

De Kinder Matteüs wordt uitgevoerd door een professioneel orkest met zang van het Brabantkoor, twee solisten en het Nieuw Amsterdams Kinderkoor. Choreograaf Rinus Sprong brengt het verhaal nog meer tot leven met verrassende dans en beweging. Alles onder leiding van dirigent Klaas Stok.

De bezoekende kinderen zingen twee koralen kort mee, doen de Blitze und Donner rap en samen met drie dansers en een verteller worden zij op een theatrale manier door het verhaal begeleid. Dit ondersteunt het begrip van de emoties in muziek en verhaal.

Na het succes van de afgelopen drie jaar is gebleken dat de Kinder Matteüs een manier is om klassieke muziek aantrekkelijk te maken voor kinderen: mooi, een beetje spannend en interactief. De Kinder Matteüs is weliswaar ingekort tot een voorstelling die kinderen aankunnen maar gaat uit van de pure muziek, gebracht zoals Bach het bedoeld heeft.

De online kaartverkoop voor de openbare familie uitvoeringen start begin januari 2015 via de website.

info

scholen@kindermatteus.nl
www.kindermatteus.nl

locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl