Vandaag is dinsdag 15 oktober  

categorie categorie Cursus
cursus
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf zaterdag 14 februari 2015    Evangelie van 2015-02-14
(Carnaval / Valentijnsdag)
 titelProfessioneel Beheer en Bestuur in de Kerk
beschrijving

Op initiatief van het bisdom Haarlem-Amsterdam, de stichting KSBW en de Vrije Universiteit Amsterdam wordt het komend jaar een cursus gehouden voor (toekomstige) bestuurs­leden van kerk­besturen en Parochiële Caritas Instel­lingen. Dezer dagen verscheen de folder, die bij het bisdom Haarlem-Amsterdam te verkrijgen is. De cursus vindt plaats op vier zater­dagen (14 februari, 25 april, 19 september en 14 november) in het Diocesan Centrum in Heiloo.

De Katholieke Stichting ter Bevordering van Welzijns­werk heeft ervaring met dit soort cursussen en neemt de kosten voor haar rekening waardoor het voor vrijwil­ligers die toch al vaak veel van hun tijd aan de Kerk geven, niets kost. Ook hopen we jongeren te interesseren om deze cursus te volgen en zich als kerk­bestuurder in te gaan zetten. Niet alleen het fiancieel beheer krijgt de nodige aandacht, ook de financiële draag­vlak­vergroting (fondsen­werving) en het cultureel erfgoed, alsmede het missionaire aspect staan op het programma. Een team aan erkende specialisten op deze terreinen zal de cusussen verzorgen en het geheel wordt afgerond met de uitreiking van een certificaat.

Over vermogens­beheer spreken drs. E. Duijsens, algemeen econoom van het bisdom, en mr. drs. R. Russell (KSBW). Het cultureel erfgoed krijgt de aandacht van ir. P. Houben, bisdomarchitect en dr. A. de Kruijf van het Museum Catharijne­convent. Het belangrijke thema maat­schappelijke en financiële draag­vlak­vergroting wordt behandeld door prof. dr. Th. Schuyt van de Vrije Universiteit en drs J. van Gerven en drs. B. Stam; Beheer en bestuur van een kerkelijke organisatie wordt besproken door mr. M. Wijnbeld, die meer op de juridische aspecten ingaat, en prof. dr. L. Meijs van de Erasmus-univer­siteit in Rotterdam, die met name de kerk als vrijwilligers­organisatie in het vizier zal hebben. De laatste ontmoeting is gewijd aan de toekomst mewt drs. M. Spruit, coördinator geloofsopbouw van het bisdom en ing. P. Donders, die één van de opriochters is van het inter­nationaal werkende coaching­bureau Xpand International.

info

Drs. M. Frederiks
staf­medewerker kerkopbouw van het bisdom Haarlem-Amsterdam
(023) 511 26 00
mfrederiks@bisdomhaarlem-amsterdam.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieDiocesaan Centrum, Hoogeweg 65
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl