Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 14 december 2014    Evangelie van 2014-12-14
(3e zondag vd Advent - Gaudete)
begintijd15:00 uur
 titelBavoconcert Kathedrale Koor St. Bavo
beschrijving

Ook met de kathedrale Basiliek volop in de steigers trakteren de koren de concertgangers op 14 december om 15:00 uur op een traditioneel kerstconcert, met een duidelijk Engelse knipoog.

William Mathias
De 14e december staat muziek van William Mathias (1934-1992) centraal. Zijn muziek valt op door het veelvuldig gebruik van wisselende maatsoorten en swingend ritme. Naast enkele graag gehoorde carols, waarin het publiek kan participeren, zullen de deelkoren van het Muziekinstituut zich ook afzonderlijk laten horen. Zo zingt het mannenkoor een 14e eeuwse zetting van de oude carol “Angelus ad Virginem”, laten de leden van de soloklas en de leden van de Bavo Cantorij een verrassende versie van “Es ist ein Ros entsprungen” horen, trakteren de jonge dames van de Capella Puellarum de concertbezoekers op een dans en zingt het Schoolkoor een koninklijk lied. De organist staat bovendien in de spotlights met Mack Wilbergs uitdagende arrangement van “Ding dong, merrily on high”.

Serious Request
De Koorschool en de koren van het Muziekinstituut steunen de actie van Serious Request. Van elk kaartje van het kerstconcert dat wordt verkocht wordt € 2,50 gedoneerd aan Serious Request. Ook is er een mogelijkheid om mee te doen aan een muzikale verrassing tijdens het concert door te gaan naar: www.justgiving.nl/mi-voor-serious-request

Kerstmarkt
Na afloop van het concert is er onder de torens van de kathedraal op het Bottemanneplein een heuse Kerstmarkt waar u kunt genieten van een hapje en een drankje en de nodige kerstartikelen kunt aanschaffen, die door de leerlingen zelf zijn gemaakt. De volledige opbrengst van deze Kerstmarkt gaat naar Serious Request.

De koren staan onder leiding van dirigenten Sanne Nieuwenhuijsen en Fons Ziekman. Het orgel wordt bespeeld door Ton van Eck. Het concert begint om 15.00 uur (deur open om 14.30 uur).

Kaarten bestellen
Vanwege de restauratie is het aantal beschikbare plaatsen beperkt. Het vooraf bestellen van kaarten (a € 15,00) via de speciale website wordt dan ook aanbevolen. De gratis kaarten voor kinderen (tot 12 jaar) dienen ook besteld te worden op deze site.

info

www.bavoconcert.nl

locatieKathedrale Basiliek Sint Bavo, Leidsevaart 146
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl