Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 14 december 2014    Evangelie van 2014-12-14
(3e zondag vd Advent - Gaudete)
begintijd18:30 uur
 titelSteek een kaars aan voor een kind in Best
beschrijving

Na een succesvolle Wereldlichtjesdag viering vorig jaar, wordt u op 14 december 2014 opnieuw in de gelegenheid om een kaars aan te steken voor een overleden kind.

Een kind dat overlijdt, laat een onuitwisbare herinnering achter; dat is een levenservaring die blijvend voelbaar is. Wereldlichtjesdag biedt hen die achterblijven een kader waarin dit verlies er weer even mag zijn, tastbaar en voelbaar. Het noemen van de namen en het aansteken van de kaarsen zijn kleine rituelen met een grootse betekenis.

Niet alleen in Best, maar wereldwijd worden op de 2e zondag van december kaarsen aangestoken voor de kinderen die overleden zijn en die mensen in hun hart met zich mee blijven dragen. Aangezien deelnemers in verschillende tijdzones leven, is het idee hierachter dat er gedurende 24 uur als het ware een lint van licht door de wereld gaat om deze kinderen te gedenken. Met dit lint van licht willen wij ons graag verbinden.

Helaas worden velen nog steeds geconfronteerd met verdriet om het verlies van een kind. Sommigen verloren op jonge leeftijd een broertje of zusje, anderen hadden wellicht de onvervulde wens om kinderen te krijgen en weer anderen kregen een kind dat niet

levensvatbaar was of dat (op latere leeftijd) overleed. Er zijn helaas vele manieren waarop mensen een kind verliezen. Voor ieder is de eigen beleving uniek, of je papa of mama bent, opa of oma, broer of zus, oom of tante, juf of meester, vriend of vriendin ... Dan biedt het vaak troost om je met lotgenoten verbonden te weten. Daarom willen wij iedereen die een kind mist - of u nu in Best woont, of in de regio - van harte uitnodigen bij de WereldLichtjesDag viering in Best aanwezig te zijn.

Om de kinderen te gedenken zullen wij op 14 december 2014 om 18.30 uur samen komen in de Protestantse Kerk in Best, aan de Koningin Julianaweg-Zuid 1. De viering zal een universeel en algemeen karakter hebben, zodat eenieder - van welke levensovertuiging of gezindte dan ook - zich er thuis kan voelen. Hanny van Belkom, Caroline Borgers en Willemien Jansen heten u van harte welkom. Het thema van de viering is ‘ruimte’. Ruimte voor jou, voor mij, voor de ander; ruimte voor verlies en verdriet, ruimte om te herinneren en te koesteren.

In verband met de organisatie stellen wij het op prijs als u zich van tevoren aanmeldt.

info

(06) 1828 2642 (Willemien Jansen)
wereldlichtjesdagbest@gmail.com
wereldlichtjesdagbest.blogspot.nl

locatieProtestantse Kerk, Koningin Julianaweg-Zuid 1
plaatsBest (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl