Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 17 januari 2015    Evangelie van 2015-01-17
(Dag van het Jodendom)
 titelStartdag Vastenaktie in het Noorden
beschrijving

Op zaterdag 17 januari 2015 vindt, ter voorbereiding op de Vastenaktie 2015, in Zalencentrum Balk in Zuidhorn weer de Startdag Vastenaktie in het Noorden plaats.

Evenals vorige jaren worden de leden van de VOM-groepen, de priesters, pastoraal werk(st)ers en diakens en geïnteresseerden vanuit de parochies hiervoor uitgenodigd.

Vorig jaar schonken we bijzondere aandacht aan de scholen en aan het materiaal dat de Vastenaktie voor hen heeft ontworpen. Dit jaar willen we de schijnwerper wat meer op de parochie richten. Wij proberen een gezinsvieringgroep of een kindernevendienstgroep uit een parochie die afgelopen jaar, liefst in samenwerking met school, heeft gewerkt aan een viering over de Vastenaktie, samen met de voorganger van die viering, aan het woord te laten. Ook dit jaar zullen alle r.k. scholen van ons bisdom weer worden uitgenodigd. Namens de Vastenaktie zullen Liesbeth van Gool, die zelf in Sri Lanka is geweest, en de campagneleider Johan Compier de dag mee verzorgen.

Sri Lanka
Dit jaar staat het land Sri Lanka centraal in de Vastenaktiecampagne. Op de startdag zult u uitvoerig worden geïnformeerd over het land en over het project. Er zijn materialen te zien en mee te nemen, en er is ruimte om concrete tips vanuit uw parochie door te geven aan anderen.

We sluiten de dag vierend af in de r. k. kerk in Zuidhorn.

info

www.bisdomgroningenleeuwarden.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieZalencentrum Balk, De Gast 39
plaatsZuidhorn (Flevoland)
postcode98
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl