Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 19 maart 2015    Evangelie van 2015-03-19
(Heilige Jozef)
begintijd10:30 uur
eindtijd15:30 uur
 titelDagexcursie Domkerk en Willibrordkerk
beschrijving

Met een nieuwe dagexcursie naar zowel de gotische Domkerk als de neogotische Willibrordkerk bieden de twee kerken een interessante mogelijkheid om inzicht te krijgen in kenmerken van de gotiek en neogotiek. In 2015 wordt in januari en in maart telkens tweemaal een excursie aangeboden.

De Domkerk en de Willibrordkerk worden jaarlijks door honderdduizenden toeristen bezocht. Een gecombineerd bezoek aan beide kerken zal aan een behoefte voldoen. De deelnemers krijgen een deskundige toelichting op het roemrijke verleden en heden van de Domkerk en het verrassend uitbundige interieur van de Willibrordkerk. 

266 jaar
De bouw van de monumentale, gotische Domkerk startte in 1254 en zou in totaal 266 jaar duren. Ook daarvóór was er al een rijk religieus leven op het Domplein. In 1580 ging de kerk over in protestantse handen. De eens zo rijk versierde kerk heeft nu een soberder interieur, maar er is nog steeds veel te zien en veel over te vertellen.

Uitbundig
De Willibrordkerk (1877), gebouwd door een architect en kunstenaars die het gotisch bouwen hadden geleerd bij de Keulse Dom, is een uniek voorbeeld van de Utrechtse school in de neogotiek. Dit rijkst gedecoreerde kerkgebouw van Nederland, met z’n kleurige glas-in-loodramen, houtsnijwerk en siersmeedwerk en uitbundig beschilderde wanden en plafonds, geeft een goede indruk van hoe een middeleeuwse kerk van vóór de Reformatie eruit kon zien.

Programma

  • 10.30 uur: ontvangst en koffie in het DomCafé
  • 11.00 uur: rondleiding Domkerk
  • 12.00 uur: lunch in het DomCafé
  • 13.30 uur: rondleiding Willibrordkerk
  • 14.30 uur: thee/koffie in de Cour van de Willibrordkerk

Data

  • 15 januari 2015
  • 16 januari 2015
  • 19 maart 2015
  • 20 maart 2015

Groepsexcursies op andere dagen zijn mogelijk in overleg.

info

secretariaat@domkerk.nl
www.sintwillibrordkerk.nl

locatieDomcafé, Achter de Dom 1, Domkerk en Willibrordkerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl