Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerdonderdag 11 september 2003 t/m zondag 4 januari 2004    Evangelie van 2003-09-11
 titelPracht en Praal
beschrijvingWegens succes verlengd t/m 4 januari 2004

Koningin Beatrix woont 10 september de opening bij van de tentoonstelling Pracht en Praal van de paus in Museum Catharijneconvent in Utrecht. Daar zijn voor het eerst honderd unieke schatten uit het Vaticaan te zien. Kardinaal Simonis opent de tentoonstelling. Voor publiek is de tentoonstelling te zien van 11 september t/m 30 november.

Aartspriester Francesco Marchisano, voorzitter van de pauselijke commissie voor het culturele erfgoed van de rooms-katholieke kerk, leest bij de opening een boodschap van de paus voor.

De expositie toont onder meer de pauselijke tiara waarmee Johannes XXIII gekroond werd en de ring van Pius XII, evenals mijters, boekbanden en kelken. De meeste kunstschatten komen uit de pauselijke sacristie, de schatkamer van de Sint-Pieter en het Lateraans Paleis in Rome.

infowww.catharijneconvent.nl
locatieMuseum Catharijneconvent
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl