Vandaag is zaterdag 17 augustus  

categorie categorie Reis
reis
De Tiltenberg
(Tiltenberg)

De Tiltenberg

Website E-mail

Vormingscentrum van het Bisdom van Haarlem-Amsterdam

De Tiltenberg
Zilkerduinweg 375
2114 AM  Vogelenzang

(0252) 345 345

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 6 t/m vrijdag 14 augustus 2015    Evangelie van 2015-08-06
(Gedaanteverandering van Jezus)
 titelPriestervakantie zomer 2015 Paray-le-Monial
beschrijving

De priestervakantie van 2015 gaat naar Paray-le-Monial in Frankrijk, de stad van het Heilig Hart, gelegen tussen Lyon en Dijon. Het verblijf is in hotel Le Prieuré waar u een eigen kamer heeft voorzien van douche en toilet. De kosten voor deze reis zijn slechts € 525 inclusief ontbijt en avondeten.

De reis is duidelijk opgezet als een vakantie en niet als retraite of bedevaart. Iedere dag beginnen we met de lauden en H. Mis. Aan het einde van de dag bidden we ook de vespers.

Iedere deelnemer is verder vrij om elke dag zelf in te vullen. We bieden echter wel gezamenlijke dagtrips aan. De omgeving biedt hiertoe allerlei mogelijkheden. Allereerst is natuurlijk een rondwandeling door Paray-le-Monial zelf zeer de moeite waard. Uit de hele wereld komen pelgrims naar dit bijzondere stadje.

In de kloosterkapel van de Visitandinnen wordt het lichaam van de heilige Margaretha Maria Alacoque vereerd. Deze religieuze leefde in de zeventiende eeuw en ontving visioenen van het Heilig Hart van Jezus. Dit bracht de verering van het Heilig Hart van Jezus in een stroomversnelling. In de visioenen vraagt Jezus specifiek om een feestdag ter ere van Zijn Heilig Hart op de vrijdag na het octaaf van Sacramentsdag. Uiteindelijk is deze feestdag er ook gekomen.

In de regio zijn verder andere bekende katholieke plaatsen gelegen zoals de abdij van Cluny, het stadje Ars van de heilige priester Jeanne-Marie Vianney en Nevers waar de heilige Bernadette Soubirous van Lourdes ligt opgebaard. Een sportieve dagwandeling vanuit Paray-le-Monial behoort echter ook tot de mogelijkheden.

Aanmelden vóór 1 april 2015 per e-mail.
Vermeld ook adresgegevens en telefoonnummer.

info

Dhr. P. Klaver, medeorganisator en medewerker van de Tiltenberg
(0252) 345312
post@tiltenberg.org

organisatieDe Tiltenberg
locatieHotel Le Prieuré, 8 Avenue Jean-Paul II
plaatsParay-le-Monial (Frankrijk)
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepPriesters en religieuzen Priesters en religieuzen
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl