Vandaag is vrijdag 16 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 16 november 2014    Evangelie van 2014-11-16
begintijd10:30 uur
eindtijd13:00 uur
 titelLandelijke AriĆ«nsherdenking
beschrijving

De jaarlijkse Ariëns-gedachtenisviering vindt dit jaar traditiegetrouw plaats op de derde zondag van november. Zoals gebruikelijk wordt deze Eucharistieviering gehouden in de St. Jacobuskerk aan de Oude Markt te Enschede. De viering start om 10.30 uur, celebranten zullen zijn mgr. Th.C.M. Hoogenboom, hulpbisschop van het Aartsbisdom Utrecht en pastoor A.G.M. Monninkhof van de Jacobus de Meerdere-parochie te Enschede. Voorts assisteert diaken L.H. Huitink, die als permanent diaken is verbonden aan de samenwerkende parochies St. Franciscus van Assisië, St. Jacobus de Meerdere en Maria Vlucht.

Het thema van de viering is dit jaar ‘Missionaire vreugde’, dit naar aanleiding van de exhortatie Evangelii Gaudium (De Vreugde van het Evangelie) van paus Franciscus. Medewerking aan de viering verlenen het Gemengd Koor van de H. Geest/Maria te Enschede en de Kon. Leo Harmonie, in 1893 door Alphons Ariëns zelf opgericht.

Na de H. Mis zijn alle aanwezigen welkom in het parochiecentrum achter de kerk voor een informeel samenzijn. Daar zullen ook weer boeken en kaarsen te koop zijn.

info

www.arienscomite.nl

locatieSt. Jacobuskerk, Oude Markt
plaatsEnschede (Overijssel)
postcode75
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl