Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Reis
reis
wanneervrijdag 28 t/m zondag 30 november 2014    Evangelie van 2014-11-28
 titelPausbezoek aan Turkije
beschrijving

Paus Franciscus zal van 28 t/m 30 november 2014 in Turkije zijn en zowel Ankara als Istanbul bezoeken.

Paus Franciscus zal zijn bezoek aan het land starten in de hoofdstad Ankara, waar hij na aankomst een bezoek brengt aan het mausoleum van Atatürk en een ontmoeting heeft met de Turkse president Erdogan, premier Davutoglu en andere hoogwaardigheidsbekleders.

Patriarch Bartholomaios I
Op zaterdag 29 november vliegt de paus door naar Istanbul, waar hij het museum van de Hagia Sophia bezoekt, evenals de moskee Sultan Ahmet. Na de H. Mis in de kathedraal van de Heilige Geest en een oecumenisch gebed, zal de paus een persoonlijke ontmoeting hebben met de oecumenische patriarch van Constantinopel, Bartholomaios I.

Feestdag heilige apostel Andreas
Samen met patriarch Barholomaios I zal Franciscus op zondag 30 november de feestdag van de heilige apostel Andreas vieren. Na een gezamenlijke lunch vliegt de paus in de middag weer terug naar Rome.

info

news.vatican.va

locatie
plaatsSri Lanka
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl