Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzaterdag 2 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-02
 titelJong en oud op weg naar Maria
beschrijvingAl jaren traditie op de eerste zaterdag van de Rozenkransmaand oktober: een bidtocht van de Limburgse bisschopskerk, de Sint-Christoffelkathedraal in Roermond naar het bedevaartsoord van Onze Lieve Vrouw bij de Kapel In 't Zand.

Bijzonder bij deze 17e editie is dat dit jaar een zogeheten sterbedevaart wordt gehouden. Dit betekent dat tegelijk met een fakkeltocht van uit de Limburgse bisschopskerk, ook tochten vertrekken vanuit twee parochiekerken in de omgeving: de H. Hartkerk in Roermond-oost en de St.Andreaskerk in Melick. Deze komen alle drie gezamenlijk aan bij de Kapel in 't Zand.

Het programma start met een Eucharistieviering in de kathedraal en tegelijk in de andere kerken. Om circa 20.00 uur begint de fakkeltocht. Na een tocht van circa 2 kilometer vindt rond 21.30 uur een gebedsdienst plaats in de Kapel in 't Zand. Vanaf 22.00 uur is er een facultatief programma in en om de Kapel.

Van 22.45 uur tot 24.00 uur rijdt een pendelbus vanaf de Kapel naar het NS-station, de Heilig-Hartkerk, de Markt en Melick.

Iedereen is welkom, opgave vooraf is niet nodig. Aan deelname zijn geen kosten verbonden; wel wordt een bijdrage van € 2,- voor een fakkel gevraagd.

info0475-386803
locatieo.a. Sint-Christofelkathedraal
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl