Vandaag is zaterdag 14 september
Kruisverheffing
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneervrijdag 10 oktober 2014    Evangelie van 2014-10-10
begintijd09:00 uur
 titelMeervoudig Sterre der Zee-feest
beschrijving

Op vrijdag 10 oktober a.s. wordt weer het nieuwe feest van Onze Lieve Vrouw ‘Sterre der Zee’ gevierd: een feest zowel voor heel het bisdom Roermond als voor de stad Maastricht.

De datum 10 oktober herinnert aan de dag waarop in 1837 het genadebeeld van de Sterre der Zee vanuit de Sint Nicolaaskerk werd overgebracht naar de Onze Lieve Vrouwekerk, toen net weer teruggegeven aan de eredienst. De Sterre der Zee had nu voorgoed een nieuwe behuizing, en de Nicolaaskerk werd afgebroken.

Om 9 uur wordt ‘tien oktober’ geopend met de plechtige gezongen Lauden, het ochtendgebed van de Kerk. Om 10 uur vindt de pontificale Hoogmis plaats met mgr Frans Wiertz, bisschop van Roermond. Door de Broederschap en het Dragersgilde wordt dan het genadebeeld van de Sterre der Zee de kerk binnengedragen.

Om 14.30 uur is er een plechtig Lof met ziekenzegening. De verzorgingshuizen van Maastricht en omgeving zijn daarvoor uitgenodigd, maar ieder die wil kan uiteraard ook op eigen gelegenheid komen.

info

www.sterre-der-zee.nl

locatieOnze Lieve Vrouwekerk, Onze Lieve Vrouweplein 9
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl