Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Opus Dei

Opus Dei

Website E-mail

Personele prelatuur van de katholieke Kerk die gewone leken helpt de heiligheid na te streven in hun dagelijkse bezigheden, in het bijzonder door hun werk, gesticht in 1928 door Jozefmaria Escrivá

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 26 oktober 2014    Evangelie van 2014-10-26
begintijd11:45 uur
eindtijd16:30 uur
 titelDag voor echtparen - In goede en kwade dagen
beschrijving

Bij Wim Peeters werd acute leukemie geconstateerd en het gezin, familie en vrienden kwamen voor een langere periode in een soort “ziekenhuiscarrousel” terecht. Een periode van onderzoeken, operaties, chemokuren en bestraling ging samen met het verlies van alledaagse zekerheden en vanzelfsprekendheden in het leven. In plaats daarvan kwam het groeiende besef, dat je als man en vrouw elkaar gegeven bent, zeker ook in moeilijke omstandigheden. En één vanzelfsprekendheid bleef: de troostende aanwezigheid van Christus.

In de vorm van een interview spreken Annette en Wim Peeters over deze periode in hun leven, niet alleen over tegenslag en lijden, maar ook over de manier waarop zij dit beleefden en nog beleven.

Het kan niet anders dan dat er veel mensen zijn met soortgelijke ervaringen, niet alleen met ernstige ziektes maar ook met grote problemen of uitzichtloze situaties op het gebied van relaties, werk, kinderen, verlies van een dierbare, enz. Verdriet en tegenslag kunnen een mens tot grotere rijping brengen; je kunt ervan weglopen of ze als een zegen ervaren waardoor je je uiteindelijk meer bewust bent van het leven als geschenk. Net als het kalenderjaar kent het leven zijn verschillende seizoenen.

Deze dag voor echtparen beoogt een stukje inzicht te geven in de waarde en waardigheid van het menselijk lijden en is bedoeld voor iedereen die zijn huwelijksrelatie nu en in de toekomst wil versterken.

Wim en Annette Peeters zijn in 1975 getrouwd en hebben 8 kinderen en inmiddels 10 kleinkinderen.  Annette (neerlandica) heeft het moederschap altijd gecombineerd met veelzijdig vrijwilligerswerk. Wim (classicus) is sinds 1998 perschef van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Daarvoor was hij op diverse plaatsen werkzaam als journalist en in het onderwijs.

Programma 26 oktober
11.45 uur: Ontvangst met koffie
12.15 uur: Interview met Annette en Wim Peeters
13.15 uur: Lunchbuffet
14.15 uur: Plenaire interactieve sessie
15.00 uur: Huisconcert: Kana Yamaguchi (piano) en Liesbeth van der Blom (fluitiste)
16.00 uur: Afsluiting en High Tea

11.00 uur gelegenheid om de Heilige Mis bij te wonen.

Aanmelding
U kunt zich aanmelden bij de familie Pouw, familie van der Ven of een e-mail sturen naar gezin@soka.nl

In verband met de verzorging van de lunch stellen we een tijdige reactie zeer op prijs. 

Plaats
Conferentieoord Zonnewende; Tilburgseweg 54, 5066 BV Moergestel;

Stichting SOKA
(sociaal-culturele en kunstactiviteiten)
Stichting SOKA biedt de gelegenheid zich op maatschappelijk en cultureel gebied te ontplooien. SOKA organiseert diverse activiteiten met het accent op geestelijke verrijking en kennisoverdracht. Alle activiteiten worden zonder winstoogmerk georganiseerd.

Kosten
€ 70 per paar
Bij voorkeur via rekeningnummer van stichting Soka, Amsterdam
iban: NL86 INGB 0005 1575 14 
BIC:   INGBNL2A
o.v.v. de datum. Betaling kan echter ook ter plaatse.

info

Contactpersonen:

Pieter en Rita Pouw-Bahlmann
Juliana van Stolberglaan 31
1412 BE Naarden
(035) 694 63 50
pouw@ppouw.nl

Michiel en Eugenie v.d. Ven-Mosheuvel
J. Vermeerstraat 7
5062 LS Oisterwijk
(013) 52 20 705
michiel.ven@wxs.nl

organisatieOpus Dei
locatieConferentieoord Zonnewende
plaatsMoergestel (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl