Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 17 t/m dinsdag 18 november 2014    Evangelie van 2014-11-17
 titelLiturgisch Congres - Word wat je ontvangt
beschrijving

Op maandag 17 en dinsdag 18 november 2014 wordt een Liturgisch Congres gehouden in Duinse Polders, Ruzettelaan 195 te Blankenberge (België).

In onze liturgische bijeenkomsten horen wij het Woord voorlezen, zingen wij een aantal liederen, luisteren wij naar de gebeden van de voorganger, naar het grote dankgebed, ondergaan wij rituelen. Het overkomt ons, maar het houdt de uitnodiging in om in te treden in het hart van Gods verbond met ons. Met het liturgisch congres onder de titel: ‘Word wat je ontvangt - Spiritualiteit van de liturgie’, willen wij een hulp bieden bij de ontdekking van dit geheim.

De eerste vraag zal zijn: wat is ‘spiritualiteit’ en wat ‘liturgie’? Vervolgens maken we kennis met de spiritualiteit van de liturgie. Daarbij klinkt ook een echo vanuit de Byzantijnse ritus. De beweging ‘van de buitenkant naar de binnenkant’ wordt de grondgedachte van het verdere verloop van het congres: wat de viering concreet is, hoe daarin ontmoeting mogelijk is en hoe iemand dit kan smaken en beleven. Wij passen dit toe op de eucharistie, het paastriduüm, het doopsel en het liturgisch jaar. In drie keuzeconferenties wordt alles nog eens verduidelijkt vanuit een film, een magazine over de eucharistie en een voornaam liturgist. Voor dat alles werden tal van sprekers aangezocht.

Het congres wordt afgesloten met het getuigenis van enkele aandachtige deelnemers: zij reageren op het gehoorde en verweven daarin hoe ze zelf langs de liturgie thuiskomen in het geloof.

Het liturgisch congres vindt naar gewoonte plaats in de Duinse Polders in Blankenberge en wel op 17 en 18 november 2014. De mogelijkheid bestaat om een gedeelte bij te wonen.

info

www.liturgischcongres.be

locatieDuinse Polders, A. Ruzettelaan 195
plaatsBlankenberge (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl