Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 15 november 2014    Evangelie van 2014-11-15
begintijd20:00 uur
 titelKZM - Belcanto zingt Messiah van Händel
beschrijving

Koninklijk Zaltbommels Mannenkoor-Belcanto voert op 15 november om 20.00 uur de Messiah uit in de St. Martinuskerk, Oliestraat 26 in Zaltbommel.

De Messiah is een vierstemmig oratorium van de componist Händel voor koor, solisten en orkest. In dit afwisselende muziekstuk (met het bekende “Halleluja”) staat het leven van de Messias centraal.

  1. Deel I omvat de aankondiging van de komst des Heren; en beschrijft het doel van Zijn komst op aarde.
  2. Deel II omvat het lijden en sterven, de Opstanding en Hemelvaart, de vijandschap van de volken en de overwinning over alle vijanden.
  3. Deel III beschrijft de toepassing van het geloof, de troost voor alle Christenen; voornamelijk in de opstanding van het lichaam en de overwinning over dood en graf!

De solisten zijn Irene Maessen (sopraan), Liesbeth van der Loop (alt), Sebastian Brouwer (tenor) en Hans de Vries (bas). Koor en solisten worden begeleid door het Zaltbommels Begeleidingsorkest, dat voor de gelegenheid is samengesteld uit leerlingen van het muziekonderwijscollectief Zaltbommel met professionals. De organist is Hubo Bakker.

Het geheel staat onder leiding van Corné Mooibroek.

Na de uitvoering kunt u in de pastorie naast de kerk nog met het koor een glaasje drinken.

Vooraf kunt u via de koorleden al toegangskaarten bestellen.

info

www.katholiekbommelerwaard.nl

locatieSint-Martinuskerk, Oliestraat 26
plaatsZaltbommel (Gelderland)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl