Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
Congregatie van Sint Jan
(Sint Jan)

Congregatie van Sint Jan

Website E-mail

Met o.a. de Broeders van Sint Jan, de Zusters van Sint Jan en het jongerenprogramma Licht Vuur & Waarheid

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 6 december 2014    Evangelie van 2014-12-06
(Sinterklaas)
begintijd00:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelStudiedag: Het priesterschap van Maria
beschrijving

Christus, het Lam Gods, is onze nieuwe hogepriester, zoals de brief aan de Hebreeën het zegt. De offerande en degene die offert zijn verenigd, het menselijke en het goddelijke zijn één gemaakt in Jezus’ aanbidding van onze Vader vanaf het kruishout van onze zonden. Paulus zegt dat ook wij iets kunnen bijdragen aan het offer van Christus, iets wat anders zou ontbreken (Col. 1, 24). Maria was de eerste die mocht deelhebben aan het offer van het Lam, toen zij aan de voet van het kruis stond en een nieuw moederschap aanvaardde. Maar wat is haar bijdrage aan het eeuwige offer van Christus, wat is haar priesterschap en hoe kan het vandaag de dag meer beleefd worden?

Pater Marie-Dominique Goutierre csj was mede-stichter van het Centre d’études Philosophiques in Parijs en vele jaren verantwoordelijk voor de filosofie studies aan de Ecole Saint-Jean, het opleidingsinstituut van de Broeders van Sint Jan. Hij is doctor in de filosofie en de theologie en auteur van verschillende boeken (waaronder Hegel, l’intelligence de la foi? en L’homme face à sa mort) en geeft nu lezingen, colleges en retraites in verschillende landen.

Docent: pater Marie-Dominique Goutierre csj
Datum: 6 december 2014, 10.00 - 17.00 uur
Locatie: Thomas a Kempis Leerhuis, Utrecht

info

Broedes van St Jan Utrecht

willibrordushuis.nl/nl/den-haag/activiteiten/evenement/4928-studiedag-het-priesterschap-van-maria.html

organisatieCongregatie van Sint Jan
locatieBroerestraat 12 , 3532 CP , Utrecht , NL
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl