Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 13 november 2004    Evangelie van 2004-11-13
 titelStudiedag rond Augustinus
beschrijvingOp zaterdag 13 november a.s. is het precies 1650 jaar geleden dat de belangrijkste kerkvader van het westerse christendom Aurelius Augustinus (354-430) in Thagaste werd geboren. Op die dag verschijnt bij uitgeverij Ambo het boek Aurelius Augustinus ‘Van aangezicht tot aangezicht: preken over teksten uit het Matteüsevangelie’. Het bestuur van de Augustijnenorde en het Augustijns Instituut organiseren diezelfde dag een studie- en ontmoetingsdag rond Augustinus in de Utrechtse St.-Janskerk (Janskerkhof 26) met als thema ‘Van aangezicht tot aangezicht: Augustinus over de terugkeer van de mensenzoon (Mt 25,31-46)’.

Het boek ‘Van aangezicht tot aangezicht’ is het resultaat van een vertaalproject bij het Augustijns Instituut met medewerking van classicus drs. Joost van Neer, de theoloog dr. Martijn Schrama en de neerlandica drs. Anke Tigchelaar.

De nieuwe uitgave bevat de Nederlandse vertaling van 60 preken van de bisschop van Hippo Regius. De preken zijn afkomstig van de groep ‘sermones de scripturis’: in deze groep preken staat de behandeling van een bijbeltekst centraal.

Het nieuwe boek omvat de volledige reeks sermones met de nummers 51-94, waarin alle bewaard gebleven preken van Augustinus over pericopen uit het evangelie volgens Matteüs zijn verzameld. Van bijna alle preken verschijnt in deze bundel de eerste Nederlandse vertaling. Augustinus laat zich in zijn kennen als een zorgvuldige uitlegger van de bijbel, een toegewijde pastor en een diepzinnig theoloog. Als geen ander beijverde hij zich om de rijkdom van bijbelse passages voor allerlei mensen toegankelijk te maken: zijn preken sprankelen dan ook van levend geloof, diepe wijsheid en pastorale zorg. Luisteraars en lezers van deze preken ontmoeten de bisschop als het ware van aangezicht tot aangezicht.

Ontmoetingsdag

Op de ontmoetingsdag in de St-Janskerk staat Augustinus

infoUitgeverij Ambo
020 5245411
info@amboanthos.nl
locatieSt.-Janskerk, Janskerkhof 26
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl