Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
De Tiltenberg
(Tiltenberg)

De Tiltenberg

Website E-mail

Vormingscentrum van het Bisdom van Haarlem-Amsterdam

De Tiltenberg
Zilkerduinweg 375
2114 AM  Vogelenzang

(0252) 345 345

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 18 oktober 2014    Evangelie van 2014-10-18
begintijd09:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelBoekenmarkt bibliotheek Tiltenberg
beschrijving

De bibliotheek van de Tiltenberg, het centrum voor kerkelijke vorming en Grootseminarie van het bisdom Haarlem-Amsterdam, houdt op zaterdag 18 oktober voor het eerst een boekenmarkt. In de grote aula van de Tiltenberg worden op die dag van 9 tot 17 uur tweedehands boeken voor een gering bedrag te koop aangeboden.

Daarbij gaat het om vele honderden doubletten op het gebied van de filosofie, theologie, kerkgeschiedenis, belletrie, etc. Als regel geldt dat alles weg moet voor 1 Euro per boekdeel tenzij anders aangegeven. Zo worden bv. aan een gering bedrag te koop aangeboden klassieke werken van Joseph Ratzinger, de ‘Katholische Dogmatik’ van Michael Schmaus, het ‘Lexikon für Theologie und Kirche’, het ‘Dictionnaire de théologie catholique’, vele volumes uit de reeks ‘Sources chrétiennes’, etc.

De opbrengst van de boekenmarkt komt ten goede aan de priesteropleiding van het bisdom Haarlem-Amsterdam.

Achtergrondinformatie
In 1931 werd op het landgoed De Tiltenberg begonnen met de bouw van een vormingshuis voor het Gezelschap van de Vrouwen van Nazareth, een gemeenschap van katholieke vrouwen die zich wilde inzetten voor de verbreiding van het geloof door de ontplooiing van de vrouw. Architect van het huis was Jan Stuyt. Na de oorlog werd dit gezelschap voornamelijk aangeduid met De Graalbeweging. In 1953 werd aan het huis een kapel toegevoegd die door Nico van der Laan in overleg met zijn broer, de benedictijn Hans van der Laan, was ontworpen. De kapel geldt als een vroeg voorbeeld van de Bossche School en staat op de lijst van de gemeentelijke monumenten. Nadat de Tiltenberg was aangekocht door het bisdom Haarlem, werd het hoofdgebouw grondig verbouwd onder leiding van architect Peer Houben van het diocesane bouwbureau. In november 2005 is De Tiltenberg in gebruik genomen als Centrum voor kerkelijke opleidingen en woonhuis voor priesterstudenten.

Adres
Zilkerduinweg 375
2114 AM Vogelenzang

info

(0252) 34 53 45
www.tiltenberg.org

organisatieDe Tiltenberg
locatieDe Tiltenberg, Zilkerduinweg 375
plaatsVogelenzang (Noord-Holland)
postcode21
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl