Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 3 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-03
 titelShoah-herdenking
beschrijvingWie vergeet is gedoemd te herhalen

De Sint-Egidiusgemeenschap organiseert, in samenwerking met de joodse gemeenschap van Antwerpen, een herdenkingswandeling ter herdenking van de 15.000 Antwerpse slachtoffers van de shoah. Zij is ervan overtuigd dat de herinnering aan het leed dat de joodse gemeenschap door het nazi-regime werd aangedaan essentieel is voor de uitbouw van een democratisch Europa, dat zijn minderheden respecteert. Enkele recente antisemitische incidenten tonen aan dat concrete solidariteit met de joodse gemeenschap in ons land vandaag nodig blijft.

De kaarsjeswandeling vindt plaats op zondagavond, 3 oktober 2004 en vertrekt om 20.00u bij het Centraal Station van Antwerpen. Aan het einde ervan wordt een korte plechtigheid bij het monument van de gedeporteerden aan de Belgiëlei gehouden, met enkele korte toespraken en een symbolisch moment. Het einde is voorzien rond 21u15.

Info:
Sint-Egidiusgemeenschap
03/231.48.37
www.santegidio.be

info03/231.48.37
www.santegidio.be
locatieCentraal Station (start tocht)
plaatsAntwerpen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl