Vandaag is dinsdag 17 september
Prinsjesdag / Heilige Lambertus
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 14 september 2014    Evangelie van 2014-09-14
(Kruisverheffing)
begintijd11:00 uur
 titelSint-Cornelisbedevaart per sloep
beschrijving

In Bokhoven staan de zondagsvieringen van de maand september altijd in het teken van Sint Cornelius, de beschermheilige van de boeren en het rundvee; zijn voorspraak wordt ingeroepen bij epilepsie, kramp, zenuw- en oorkwalen. De eerste bedevaart vond hier plaats op 16 september 1839; dit jaar dus 175 jaar geleden.

Nog steeds komen gelovigen in de maand september van heinde en ver naar de zondagse vieringen die – bij goed weer – in de buitenlucht worden gehouden. Regelmatig worden koren uit de omgeving gevraagd die vieringen muzikaal op te luisteren. Het thema van de vieringen van 2014 is “Cornelius; wat zegt hij ons?”

Op zondag 14 september aanstaande om 11.00 uur zingt het Gemengd Koor van Ammerzoden in Bokhoven en oud-pastoor B. van Bronkhorst ofm. is dan de voorganger.

Voor deze gelegenheid willen we oude tijden doen herleven: Hans van Zeelst (van de ‘sloepenverhuur’) heeft zich bereid verklaard om met een aantal sloepen de overtocht te maken van Ammerzoden naar Bokhoven en terug. De prijs voor een retourtje is € 3 (te voldoen vόόr de afvaart in Ammerzoden). De eerste boot vertrekt om ongeveer 9.45 uur vanaf de steiger van Het Oude Veerhuis in Ammerzoden en om 13.15 uur vertrekt de laatste boot vanaf de steiger bij Het Veerhuis in Bokhoven.

N.B. Bij slecht weer varen de ‘sloepen’ NIET!!!

Aanmelden

Wilt u met een van de sloepen mee naar de viering van 14 september om 11.00 uur in Bokhoven, dan vragen wij u vriendelijk zich vόόr 5 september aanstaande per e-mail te melden via:

Dan hoeven we op 14 september niemand teleur te stellen.

Bij voorbaat onze hartelijke dank aan Jeroen Roeters van Het Oude Veerhuis in Ammerzoden en Johan van de Leeden van Het Veerhuis in Bokhoven (hij ziet graag dat u daar een consumptie gebruikt!) voor de verleende medewerking. Hopelijk tot 14 september om 11.00 uur in Bokhoven.

Emeritus-pastoor
B. van Bronkhorst ofm.

info

bjjbronkhorst@kpnmail.nl
willibrordusparochie@xs4all.nl
www.katholiekbommelerwaard.nl

locatieHet Oude Veerhuis, Molendijk 1, Ammerzoden naar Bokhoven per sloep
plaatsAmmerzoden (Gelderland)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl