Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzaterdag 16 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-16
 titelWandelen van Welten naar Wittem
beschrijvingOp zaterdag 16 oktober 2004, Jaarfeest van Sint-Gerardus Majella, organiseert de Stichting Pelgrimswegen & Voetpaden vanuit Welten (Heerlen) een pelgrimswandeling naar het Gerardus-pelgrimsoord Wittem in het Geuldal.

In de St.Martinuskerk aan de Weltertuinstraat in Welten, de meest westelijke wijk van Heerlen, wordt de tocht om 08.30 uur geopend met een pelgrimsgebed. Hoofdzakelijk via landwegen en voetpaadjes gaat de wandeling dan via Ubachsberg en Eys naar het 13 kilometer verderop gelegen redemptoristenklooster van Wittem.
Halverwege de tocht, bij de Bernardushoeve in Mingersberg, is om plm 10.00 uur een pauze en een gebedsmoment. Ook in de St.Agathakerk van Eys is een kort moment van bezinning.

In Wittem kunnen de pelgrims zich aansluiten bij de Eucharistieviering van 12.00 uur in de Gerarduskapel. Daarna is er gelegenheid voor een bezoek aan de kloosterboekwinkel ‘De Wegwijzer’ of aan een van de winkels of café/restaurants van Wittem.

Voor wie wil, begint om 14.00 uur een ongeveer even lange wandeling terug naar Welten, maar wel langs een andere route (via Elkenrade en Colmont). Men kan ook nog even blijven in Wittem om deel te nemen aan de middagdienst van 14.30 uur met een processie door de kloostertuin. Daarna kan men met anderen afspreken gezamenlijk terug te wandelen, of op eigen gelegenheid of met openbaar vervoer terug gaan: elk uur is er een rechtstreekse lijnbus naar Welten/Heerlen.

Het is niet nodig zich vooraf voor deze pelgrimswandeling op te geven: om 08.30 uur aanwezig zijn in de Martinuskerk van Welten is voldoende. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

infowww.spvlimburg.nl
locatieSt.Martinuskerk, Weltertuinstraat (start tocht)
plaatsWelten (Limburg)
postcode64
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl