Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerzondag 17 augustus 2014    Evangelie van 2014-08-17
begintijd11:00 uur
eindtijd18:00 uur
 titelAanbidding voor vrede in Irak
beschrijving

De parochie H. Martinus, Ridderstraat 7, 1671 CS Medemblik houdt op zondag 17 augustus 2014 van 11.00 tot 18.00 uur aanbidding van het H. Sacrament.

Dit naar aanleiding van het verzoek van de Paus Franciscus om  te bidden voor vrede in Irak - te bidden voor de getroffen bevolkings­groepen in het door geweld geteisterde Irak en het verzoek van de bisschoppen om te bidden voor de vervolgde christenen met name in het Midden-Oosten.

Deze oproep tot gebed onder­streept nogmaals de zorg die er is voor alle Irakezen die nu met grof geweld op de vlucht worden gejaagd. Een geestelijke nabijheid bij al degenen die deze uiterst pijnlijke beproeving moeten doorstaan. Laat heel de Kerk zich verenigen in een onophoudelijk gebed om de gave van vrede af te smeken bij de Heilige Geest. Dat de nood­zakelijke hulpmiddelen uit de landen worden aangeleverd. Solidair zijn met de mensen die op de vlucht zijn  geslagen en die nu volledig afhankelijk zijn van anderen. Van ons dus.
 
“De God van vrede wekt in ieder van ons een authentiek verlangen op naar dialoog en verzoening. Het geweld wordt niet overwonnen door het geweld. Het geweld wordt overwonnen door de vrede! Laten we bidden in stilte, verzoekend om vrede; iedereen, in stilte… Maria Koningin van de vrede, bid voor ons!”

Iedereen die wil kan zich hierbij aansluiten.

info

Pater J. van Dril
(0227) 54 13 01
(06) 84 76 30 59
jvandril@zonnet.nl
www.martinuskerkmedemblik.nl

locatieParochie H. Martinus, Ridderstraat 7
plaatsMedemblik (Noord-Holland)
postcode16
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl