Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 2 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-02
 titelTussen gehoorzaamheid en eigenzinnigheid
beschrijvingDe Historische Vereniging Brabant (HVB) en de Leerstoel Cultuur in Brabant houden op zaterdag 2 oktober 2004 een studiedag in het Abdijhuis van de abdij van Berne in Heeswijk-Dinther.

De studiedag staat in het teken van het Rijke Roomsche Leven: waren de katholieken inderdaad die makke schapen onder strak leidende herders die hen dom wilden houden? Verschillende sprekers zullen dit clichébeeld nader bestuderen en proberen feit en fictie van elkaar te scheiden.

Door op zoek te gaan naar de officiële leer van de kerk en deze te leggen naast de praktijk van het dagelijks leven in Brabant hopen sprekers en deelnemers meer inzicht te krijgen in de mate van spanning die er ongetwijfeld heerste tussen de opgelegde leer en de geleefde praktijk. Daarbij zal aandacht worden besteed aan afzonderlijke groepen (clerus, leken, vrouwen, mannen) en aan verschillende terreinen zoals onderwijs en maatschappelijke ontwikkeling. De dag duurt van 9.45 uur tot ca. 16.15 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten.

Sprekers deze dag zijn Angelo Somers en Frans van Poppel, Ad van den Oord, Cecile van Eijden, Gerda Godrie-van Gils, Kitty de Leeuw, Jan Huige en Marjet Derks. De dag wordt geleid door Marit Monteiro. Paul Luykx verzorgt een algemene inleiding en bisschop J. Bluyssen sluit de dag af.

Iedereen die geïnteresseerd is kan tegen betaling van

infowww.historischeverenigingbrabant.nl
(073) 6445886
hvbrabant@hetnet.nl .
locatieAbdijhuis van de abdij van Berne
plaatsHeeswijk-Dinther (Noord-Brabant)
postcode54
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl