Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 20 november 2004    Evangelie van 2004-11-20
 titelAfgelast: Door één deur?
beschrijvingHet geplande symposium over 'Het geding tussen Rome en Reformatie in de 21e eeuw' is afgelast.

Op zaterdag 20 november 2004 houdt stichting In de Rechte Straat (IRS) een symposium waarop een “eeuwenoude actualiteit” centraal zal staan: het geding tussen Rome en Reformatie.

De dag wordt geopend door ds. C. Westerink, voorzitter van IRS. Aansluitend verzorgen drie vooraanstaande theologen een referaat. De hoogste vertegenwoordiger van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland, Adrianus kardinaal Simonis, zal spreken over het thema: ”Veranderingen sinds Trente en hun betekenis voor het contact met de reformatorische kerken”.

Prof. dr. P. Nullens, vice-rector van de Evangelische Theologische Faculteit Leuven, zal ingaan op de wijze waarop het getuigend gesprek met rooms-katholieken gevoerd kan worden.

De derde lector, dr. W.J. op ’t Hof, predikant van de Hersteld Hervormde Kerk, zal belichten wat Rome en Reformatie gemeen hebben en welke protestantse dogma’s in het gesprek met Rome onopgeefbaar zijn.

Het symposium zal worden gehouden in hogeschool de Driestar, aan de Burgemeester Jamessingel 2 te Gouda. Het programma begint om 10.30 uur en eindigt om 14.30 uur.

Tijdens het middagprogramma zal, onder leiding van drs. I.A. Kole, een plenaire discussie worden gehouden tussen de forumleden en het publiek.

Toegangsbewijzen voor het symposium zijn uitsluitend te verkrijgen via voorverkoop.
De toegangsprijs bedraagt € 17,50 per persoon, inclusief lunch en infomap.
Voor studenten geldt een toegangsprijs van € 10,00.

Meer informatie is te vinden op www.irs.nu of bij het IRS-kantoor (0318) 431298.

infowww.irs.nu
(0318) 431298
locatieHogeschool de Driestar, Burgemeester Jamessingel 2
plaatsGouda (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl