Vandaag is vrijdag 9 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervrijdag 12 september 2014    Evangelie van 2014-09-12
begintijd10:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelSymposium - Dienstbaarheid aan de samenleving
beschrijving

Hoe kunnen gelovigen dienstbaar zijn aan de samenleving? Daarover wordt op vrijdag 12 september in de bisdomgebouwen te Roermond een symposium gehouden bij gelegenheid van het 20-jarig bestaan van catechistenopleiding Kairos.

De dag begint om 10.00 uur. Kairos-directeur Johan van der Vloet zal de resultaten van een enquête presenteren die onder catechisten werd gehouden over de opleiding en hun werk. Experts op het gebied van cultuur, religie en samenleving laten hun licht schijnen over concrete  ‘tekenen des tijds’ en wat dat voor een parochie kan betekenen. Zo zijn er impulsreferaten door eerdergenoemde Van der Vloet, door theoloog Henk Witte en door studentenpastor Jos Moons.

Ook zijn er workshops die ingaan op de vraag hoe de dienstbaarheid concreet handen en voeten te geven in catechese, kerkopbouw en diaconie. Zo laat Hub Vossen weten hoe het momenteel staat met de Franciscusgroepen in het bisdom, spreekt pater Paul Schreur over nieuwe uitdagingen op het gebied van de caritas, presenteren Johan van der Vloet, Ilse Cornu en Desirée van Breugel een project dat zich richt op het uitbouwen van ouderavonden als dienst aan zinzoekende ouders en laat Marion Kockelkoren een voorbeeld zien van gemeenschapsopbouw in de parochiecatechese.

In de middag spreekt tv-maker Leo Fijen over het charisma en de betekenis van paus Franciscus, in het bijzonder voor de parochies. Bisschop Frans Wiertz besluit het symposium rond 15.30 uur.

De dag is met name bedoeld voor mensen die als professional, geschoold vrijwilliger of als geëngageerde gelovige zoeken naar aansluiting van het evangelie bij de concrete noden van deze tijd.

Inschrijven is mogelijk via g.lux@bisdom-roermond.nl
Geef daarbij de keuze van twee van de vier workshops aan in eerste en tweede ronde. Deelname kost € 20 per persoon (inclusief lunch). Naast opgave per mail kan het bedrag tegelijkertijd worden overgemaakt op rekeningnummer NL28 ABNA 0231 4001 52 t.n.v. Bisdom Roermond onder vermelding van ‘symposium Kairos 12 september 2014’.

info

g.lux@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieBisdomgebouwen, Swalmerstraat 100
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl