Vandaag is zaterdag 10 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 17 augustus 2014    Evangelie van 2014-08-17
begintijd10:30 uur
 titelMariafeest Klein Lourdes - Tienray
beschrijving

Van vrijdag 15 augustus t/m zondag 17 augustus is er weer groot feest in Tienray. Het Mariadorp van Noord-Limburg wil iedereen weer van harte uitnodigen voor de Mariafeesten. De Mariafeesten vinden jaarlijks plaats rond het Hoogfeest van Maria ten Hemelopneming.

Programma

Vrijdag 15 augustus:
19.30 uur: Rozenkrans
20.00 uur: Hoogmis met Lichtprocessie
door H.E.H. H. Smeets, de voorzitter van de Limburgse Bedevaarten.
Opgeluisterd door Gemengd Koor Tienray
­ 
Zaterdag 16 augustus:
19.00 uur: Bedevaartsmis, Parochies Blitterswijck, Castenray en Wanssum.
­ 
Zondag 17 augustus:
10.30 uur: Bedevaartsmis, Parochie Meerlo.
15.00 uur: Marialof met Sacramentsprocessie en ziekenzegen.
Predicatie: H.E.H. de Graaf Woutering
Opgeluisterd door Gemengd Koor Tienray.

Klein Lourdes
Tienray is natuurlijk het officiële ‘Klein Lourdes’ voor Nederland. Al in 1877 kreeg deze plaats van de paus Pius IX deze eretitel. Juist door deze verbinding voel je in Tienray een beetje als in Lourdes zelf. En dat zal ook tot uitdrukking gebracht worden met de vieringen, met de processie en natuurlijk ook heel duidelijk met de lichtprocessie op vrijdagavond. De kaarsen voor deze lichtprocessie zijn in de kerk te verkrijgen.

Daarnaast zal er op de zondag naast de Bedevaartsmis een Groot Marialof met Sacramentprocessie en ziekenzegening zijn, zoals dit gebruikelijk is in Lourdes zelf.

Dit jaar mogen we o.a. als predikant ontvangen de Voorzitter van de Limburgse Bedevaarten, H.E.H. H. Smeets. Hij weet vanuit zijn verbondenheid met de bedevaarten wat Lourdes betekent voor de mensen.

De verbintenis met Lourdes zelf blijkt ook uit de steen van de grot van Lourdes zelf die verwerkt is in de Lourdesgrot in de kerk. Daarnaast uit het de mogelijkheid van de relikwie van Bernadette te eren na de verschillende vieringen en uit Lourdeswater wat in de kerk te verkrijgen is.

Vrienden van Klein-Lourdes
Om die verbintenis met Lourdes maar ook met Klein Lourdes te versterken, starten we tijdens de Mariafeesten met de groep “vrienden van Klein-Lourdes”. Speciaal voor hen die zich verbonden voelen met het wel en wee van Klein Lourdes als ook het grote Lourdes, is deze groep bedoeld.

Deze groep “vrienden” worden op de hoogte gehouden van het reilen en zeilen van deze mooie bedevaartsplaats. Verder zijn er speciale vieringen en bijeenkomsten voor hen en worden er speciale acties en aanbiedingen gedaan. Zij bouwen zelf dan ook mee aan de toekomst van deze bijzondere bedevaartsplaats.

Sinds 1440
Nu is Tienray al sinds 1440 een bedevaartplaats van O.L.V. Troosteres der Bedrukten. Het laat steeds weer opnieuw zien dat Maria ons nabij wil zijn. Zo was het vroeger en zo geldt het ook nu nog steeds.

En juist dat mag men gedurende dit feest heel bijzonder beleven en ervaren.

Naast de momenten van de verschillende vieringen is de kerk van Tienray iedere dag geopend voor een persoonlijk gebed. U kunt en mag daar werkelijk tot rust komen. Iets wat vele mensen in deze tijd naar op zoek zijn. Er is de mogelijkheid voor het neerschrijven van een intentie in het intentieboek of het opsteken van een kaars.

Tijdens de Mariafeesten zullen er een aantal kleine devotionalia te koop zijn.

Graag wil Tienray iedereen uitnodigen om dit feest meer te maken. Een reden om te feesten moet je nooit voorbij laten gaan, zegt men wel eens. Laten wij dus dit feest ook niet zomaar voorbijgaan.

info

Pastoor R. verheggen
Hoofdstraat 19
5864 BC  Meerlo
ruud.verheggen@home.nl
www.kleinlourdes.nl

locatieKlein-Lourdes, Kloosterstraat 1
plaatsTienray (Limburg)
postcode58
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl