Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Den Bosch
(B Den Bosch)

Bisdom Den Bosch

Website E-mail

Postbus 1070
5200 BC Den Bosch

Parade 11
5211 KL Den Bosch

tel (073) 6125488
fax (073) 6136850

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 20 september 2014    Evangelie van 2014-09-20
begintijd13:00 uur
eindtijd16:30 uur
 titelImpulsdag jongerenwerk
beschrijving

Sinds 1 april j.l. is het nieuwe team Jeugd & Jongeren van het bisdom van ’s-Hertogenbosch aan de slag voor het tiener- en jongerenwerk in de parochies van ons bisdom. Na een periode waarin dit werk op een lager pitje heeft gestaan in ons bisdom, hebben we nu de mogelijkheid gekregen om er weer meer aandacht aan te besteden. Een van onze speerpunten hierbij is het vormen van een nieuw netwerk waarbij betrokken van tiener- en jongerenwerk geïnformeerd worden, elkaar weten te vinden en elkaar kunnen ondersteunen.

Om hiermee een gezamenlijke start te maken, willen we u heel graag uitnodigen voor de Impulsdagvoor pastoraal kader en vrijwilligers die actief zijn (of willen worden) in het tiener-en jongerenwerk. Deze vindt plaats opzaterdag 20 september in abdij Mariënkroon, Abdijlaan 12, Nieuwkuijk van 13.00-16.30 uur.

Het doel van deze Impulsdag is om iedereen die actief is in het tiener- en jongerenwerk de kans te bieden om andere betrokkenen rondom tiener-en jongerenwerk te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en (nieuwe) ideeën op te doen. Daartoe is een middagprogramma opgesteld met onder meer een inspirerende inleiding van Marc Bollerman, landelijk beleidsmedewerker Jongerenwerk.

Op deze eerste Impulsdag zullen wij ook het werkplan rondom tieners en jongeren in ons bisdom verder aan u toelichten. Maar vooral is er ruim de tijd voor u om met ons -het team Jeugd & Jongeren en het nieuw opgerichte Jongerenplatform Jong Bisdom Den Bosch- en met alle deelnemers uit te wisselen over uw gedachten en vragen rond het tiener-en jongerenwerk.

U kunt zich t/m 10 september aanmelden voor de Impulsdag door een e-mail te sturen aan jongeren@bisdomdenbosch.nl met vermelding van uw naam, adres en parochie. U bent van harte welkom om deze uitnodiging ook aan anderen in uw netwerk door te sturen die mogelijk geïnteresseerd zouden zijn in deze middag.

Programma

13.00 uur Inloop met koffie/thee
13.30 uur Gebedsmoment en welkom door team Jong Bisdom Den Bosch
13.45 uur Inleiding:
‘Waarom tiener-en jongerenwerk in de parochies’ door Marc Bollerman
14.30 uur Pauze
15.00 uur Getuigenissen van jongeren
15.30 uur Inleiding over het beleid van Jong Bisdom Den Bosch
overlopend in uitwisselingen gesprek met de aanwezigen
16.15 uur Slotwoord door team Jong Bisdom Den Bosch
16.30 uur Afsluiting met borrel/ontmoeting en materialentafel
17.30 uur Einde programma

info

jongeren@bisdomdenbosch.nl

organisatieBisdom Den Bosch
locatieAbdij Mariƫnkroon, Abdijlaan 12
plaatsNieuwkuijk (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl