Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 9 t/m zondag 16 augustus 2015    Evangelie van 2015-08-09
 titelInternationale jongerenontmoeting Taize
beschrijving

2015 is het jubileumjaar van Taizé. De gemeenschap viert dan zijn 75e verjaardag. Daarnaast is het 100 jaar geleden dat de oprichter van de gemeenschap, broeder Roger, werd geboren en 10 jaar geleden dat hij overleed.

De internationale ontmoeting van jongeren van zondag 9 t/m zondag 16 augustus 2015 zal het hoogtepunt zijn van de feestelijkheden. Het wordt een internationale ontmoeting van jongeren met bijdrages van verantwoordelijken uit de maatschappij, kerkleiders en mensen in precaire situaties.

Voor deze gelegenheid heeft broeder Alois, de prior van Taizé, een bericht geschreven aan de jongeren:

De mensheid gaat door een moeilijke tijd van verandering, en de uitkomst is nog altijd onzeker. Sommigen focussen op wat er verkeerd gaat, anderen verliezen de hoop. Weer anderen zijn in staat om de scheuten van het nieuwe leven te zien... Vanuit Taizé, groeten wij iedereen, over de hele wereld, die het risico heeft genomen te hopen. Zij verlangen naar de globalisering van solidariteit, en leefden daar al naar. Samen met hen, willen wij de volgende stap zetten op deze gezamenlijke weg.

Voor het eerst zullen alle broeder die in fraterniteiten op andere werelddelen leven tegelijkertijd naar Taizé terugkomen. Heel de gemeenschap zal een paar dagen samen zijn. De broeders spreken over hun leven in de fraterniteiten tijdens workshops waar de jongeren iedere middag aan deel kunnen nemen.

16 augustus om vier uur ’s middags nodigt de gemeenschap iedereen uit om naar Taizé te komen voor een dankgebed voor het leven van broeder Roger. Een honderdtal kerkleiders, katholiek, orthodox, protestants en evangelisch, vertegenwoordigers van andere religies en duizenden jongeren van alle werelddelen zullen hierbij aanwezig zijn.

info

www.taize.fr/2015
www.taize.fr/en_article19379.html

locatie
plaatsTaize (Frankrijk)
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl