Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Utrecht
(B Utrecht)

Bisdom Utrecht

Website E-mail

Postbus 14019
3508 SB Utrecht

Maliebaan 38-40
3581CR  Utrecht

tel (030) 233 80 30
fax (030) 23 11 962

Diocesane Kerkelijke
Caritas Instelling (DKCI)
Kerkaan 22
3828 EB  Hoogland (Amersfoort)
tel (06) 42 95 28 62

www.yougle.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 15 februari 2015    Evangelie van 2015-02-15
(Carnaval)
begintijd10:30 uur
 titelValentijn - Aartsbisdom Utrecht
beschrijving

Op 14 februari vieren wij de martelaar Sint Valentijn. Vóór de verspreiding van het christendom vierde men onder de Noord-Europese en vooral de Angelsaksische volkeren een vruchtbaarheidsfeest. Men geloofde namelijk dat op de 14e februari de vogeltjes voor het eerst met elkaar paarden. Daaruit ontwikkelde zich het gebruik om jongens en meisjes op de vooravond van die dag lootjes te laten trekken. De winnaars waren voor een jaar met elkaar verbonden.

Toen het christendom zich over deze streken verspreidde, bleef dat oude gebruik in stand; het werd verbonden met de naam van de heilige die op deze dag werd gevierd: Valentinus. Vanaf dat moment noemde men de winnaars van het loterijspelletje ‘Valentijn en Valentine’. Ook degenen die elkaar voor het eerst op deze dag ontmoetten en verliefd werden, kregen deze benaming.

In een christelijke sfeer willen wij over de liefde spreken, met het centrale thema: “Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden.” Joh 15,13.

Deze bijeenkomst vindt op zondag 15 februari plaats in Houten en is bestemd voor jongeren (15-30 jr.). De dag begint om 11.00 uur met een Eucharistieviering in de kerk aan Loerikseweg 12 Houten. Je bent al vanaf 10.30 welkom. Op deze dag denken we na over de betekenis van liefde,  en geeft pastoor Zweers een inleiding over, en er zijn leuke workshops .Verder is er aanbidding en  sluiten we de dag af met een heerlijk diner.

De eigen bijdrage voor deze dag bedragen slechts  € 5 p.p.

info

Amanda Praseres
Samuel Luz
(06) 19 711 967
jongerenpastoraat@aartsbisdom.nl
www.jongaartsbisdom.nl

organisatieBisdom Utrecht
locatieKerk, Loerikseweg 12
plaatsHouten (Utrecht)
postcode39
bisdomUtrecht
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl