Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie processie
processie
wanneerzondag 22 juni 2014    Evangelie van 2014-06-22
begintijd10:30 uur
eindtijd14:00 uur
 titelSacramentsprocessie Gerwen
beschrijving

Op zondag 22 juni is het in de rooms-katholieke Kerk Sacramentsdag. In Gerwen trekt dan de aloude sacramentsprocessie door het dorp.

De plechtige Latijnse Hoogmis begint om 10.30 uur in de oude St. Clemenskerk. Om ongeveer 12.00 uur begint de stoet met de monstrans, het Allerheiligste onder een baldakijn. Verder trekken er bruidjes mee die bloemen strooien; er zijn groepen die heiligenbeelden meedragen.

Ondertussen bidden en zingen de meelopende gelovigen. Er zijn twee rustaltaren, waar een moment van aanbidding is. De processie zal ongeveer twee uur duren. Om ca. 14.00 uur is de stoet weer terug in de St. Clemens met afsluitend Lof.

Na afloop van de kerkelijke plechtigheid is er een feest in de tuin van de kerk.

Details
Vanuit de Oude St. Clemenskerk

  • 10.30 uur - H. Mis (1962)
  • 12.00 uur - Processie
  • 13.00 uur - Lof
  • 13.30 uur - Feest

info

www.parochienuenen.nl

locatieSt. Clemenskerk, Park 55
plaatsNuenen (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl