Vandaag is woensdag 7 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 29 juni 2014    Evangelie van 2014-06-29
(Heilige Petrus en Paulus)
begintijd15:00 uur
 titelBedevaart naar Heilige Eik Oirschot
beschrijving

“Er is meer tussen hemel en aarde...” Dat is wat alle parochianen van de Parochie Sint-Odulphus van Brabant wellicht gaan beleven tijdens de bedevaart naar de kapel van de Heilige Eik in Oirschot. Op zondag 29 juni gaan gelovigen en belang­stellenden vanuit de verschillende kerkdorpen op weg naar Oirschot. Te voet, met de fiets, de auto, de huifkar, de bus of de tandem. Allemaal met het doel om elkaar te ontmoeten en samen parochie­gemeenschap te vormen.

Het afgelopen half jaar hebben de parochianen van Best- Oirschot en De Beerzen een kijkje genomen in elkaars geloofs­gemeenschappen. Dat was boeiend, inspirerend en het schept verbonden­heid! Vanuit deze verbonden­heid gaan we nu op weg naar de kapel van onze Lieve Vrouw van de Heilige Eik.

Om 15.00 uur zal Deken Leendert Spijkers een kort welkomst­woord spreken waarna we gaan luisteren naar muziek van jongeren­koor “Fresh” en zanggroep “No Limit”. Ook worden er gedichten voorgedragen en presenteert M25 zich. De naam van deze jongerengroep is afgeleid van “Matteüs hoofdstuk 25” waarin Jezus zegt dat het er bij het geloof om gaat, dat je iets voor je naaste doet (wat je voor de minsten der mijnen hebt gedaan, dat heb je voor mij gedaan…)

Tegen deze achter­grond komen de jongeren in actie voor anderen, bijvoorbeeld met een spelletjes­middag met ouderen, het inzamelen van pakketten voor de voedselbank, kaarten schrijven rond Aller­zielen naar mensen die een dierbare verloren, etc. Er zal een veiling worden gehouden van zelfgemaakte schilderijtjes waarvan de opbrengst bestemd is voor Sitio Agar, het project in Brazilië waar Manon en Larissa van Zummeren zich voor inzetten.

Al een aantal weken hebben parochianen gedichten in kunnen sturen naar de diverse parochiekerken en die worden op 29 juni voorgedragen.

Na afloop van deze ongetwijfeld spirituele momenten is het tijd voor meer aardse zaken zoals een picknick bij de kapel.

De bedevaart naar de Heilige Eik is bedoeld voor jong en oud, een mooie middag voor het hele gezin.

info

www.antoniusparochie.nl

locatieHeilige Eik
plaatsOirschot (Noord-Brabant)
postcode56
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl