Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerzondag 22 juni 2014    Evangelie van 2014-06-22
begintijd16:00 uur
 titelDrievoudige Priesterwijding Brussel
beschrijving

Op zondag 22 juni om 16 uur zal aartsbisschop Léonard in de Sint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal twee nieuwe priesters wijden voor het aartsbisdom Mechelen-Brussel: Denis Boers uit Leuven en Gaëtan Parein uit Quenast. In dezelfde viering zal de aartsbisschop ook Jean Rigobert Mwamba wijden tot priester voor het bisdom van Mbujimayi (Democratische Republiek Congo).

Denis Boers (54) liep school bij de paters jozefieten in Leuven, studeerde bedrijfseconomie aan de KU Leuven en werkte nadien in het bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Geconfronteerd met ziekte en lijden begon hij zich op zijn veertigste allerlei zingevingsvragen te stellen; het werd het begin van een lange zoektocht. Die deed hem uiteindelijk, op 48-jarige leeftijd, aankloppen bij het Johannes XXIII-seminarie in Leuven. Op 15 september 2013 werd hij diaken gewijd. Eenmaal priester hoopt hij zich dienstbaar te maken in de ziekenhuispastoraal.

Gaëtan Parein (37) is afkomstig uit Quenast (Waals-Brabant). In 1999 studeerde hij in Mons af als burgerlijk ingenieur, waarna hij aan de slag ging in de ijzer- en staalindustrie en nadien in de chemische sector. Hij combineerde dat professioneel leven met een groot parochiaal engagement: hij gaf catechese, zette zich in in het parochiekoor en begeleidde de misdienaarswerking. Een ontmoeting met een seminarist en enkele bezoeken aan het Saint Paul seminarie in Louvain-la-Neuve zetten hem op het spoor van zijn roeping. Hij begon zijn priesteropleiding in 2008, voltooide zijn studies filosofie aan het IET (Institut d’Etudes Théologiques) in Brussel en trok nadien naar het interdiocesaan seminarie in Namen. Hij deed stage in de pastorale eenheid van Oudergem en werd op 10 november 2013 diaken gewijd.

Jean Rigobert Mwamba (31) is afkomstig uit de provincie Oost-Kasaï (Congo). Na zijn humaniora studeerde hij filosofie bij de missionarissen van Scheut, gevolgd door twee jaar theologie op het seminarie. Nadien zette hij zijn theologische studies voort op het seminarie van Namen. Hij werd op 10 november 2013 diaken gewijd.

info

www.kerknet.be

locatieSint-Michiels- en Sint-Goedelekathedraal, Sint-Goedelevoorplein 1
plaatsBrussel (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl