Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 28 juni 2014    Evangelie van 2014-06-28
(Onbevlekt Hart van Maria)
begintijd15:00 uur
 titelZomerconcert Filharmonisch Orkest Den Bosch
beschrijving

Het Filharmonisch Orkest ’s-Hertogenbosch voert tweemaal een zomerconcert uit.

  • 28 juni 2014 - 15.00 uur - St. Martinuskerk, Oliestraat 26, Zaltbommel
  • 29 juni 2014 - 14.30 uur - Perron-3, Hoff van Hollantlaan 1, Rosmalen

Een zomerconcert met een Oost-Europees programma dat bol staat van de energie en levenslust. Centraal hierin schittert onze eigen trompettist Anoud Ringelberg die soleert in het Trompetconcert van de Armeense componist Alexander Arutjunjan. 

Het uit 1950 stammend Trompetconcert bevat weliswaar verwijzingen naar de Armeens-Russische muzikale traditie, maar de ritmiek en de adembenemende trompetsolo’s plaatsen het stuk onmiskenbaar in de 20e eeuw. Wervelende volksmelodieën en zwoele melancholische lijnen grijpen naadloos in elkaar. Daarmee geven zij een impressie van de zo dicht naast elkaar liggende uitersten van de Oost-Europese ziel.

Het overige programma van dit zomerconcert raakt aan de actualiteit in de regio rond de Zwarte Zee:

De composities van Alexander Glazunov, César Cui en Ippolitov-Ivanov tonen de spagaat in de Russische muzikale opvattingen in de 2e helft van de 19e eeuw. De variëteit van deze werken lijkt welhaast een echo van de discussie over het behoud en ontwikkelen van de nationale eigenheid versus het omarmen van westerse invloeden.

Het concert opent met de première van FOHKES, ons nieuw gevormd koperensemble dat binnen het FOH, maar ook zelfstandig zal gaan concerteren. Het octet voert enkele delen van ‘Tableaux d’une Exposition’ van Moussorgsky uit. Een puur Russisch werk dat nationale muzikale esthetiek wil uitdragen.

Kortom, de samenstelling van dit zomerconcert biedt een caleidoscopisch hoorspel van Russische, Kaukasische en Armeens getinte muziek met oriëntaalse en Europese invloeden.

De gemeenschappelijkheid van deze muzikale werken ligt in de allesoverheersende bruisende vitaliteit.

Toegangskaarten voor dit concert zijn vóór aanvang van het concert in de Sint Martinuskerk verkrijgbaar of te bestellen via kaartverkoop@fohsite.nl .

Prijs volwassenen: € 15
Gereduceerd tarief tot 18 jaar of CJP: € 7,50

info

kaartverkoop@fohsite.nl
www.fohsite.nl

locatieSt. Martinuskerk, Oliestraat 26
plaatsZaltbommel (Gelderland)
postcode53
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl