Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneervrijdag 13 juni 2014    Evangelie van 2014-06-13
(Heilige Antonius van Padua)
begintijd19:30 uur
 titel Inwijding Kipboomkapel te Agelo
beschrijving

Pastoor Th. Munsterhuis zal op vrijdag 13 juni om 19.30 uur, in het bijzijn van de pinksterbruidjes, tijdens een Mariaviering de nieuwe Mariakapel in Agelo (parochie Lumen Christi) inwijden. De kapel is gebouwd op de kruising van de Kipboomweg en de Weerselosestraat. Op deze prachtige plek is door vrijwilligershanden de Kipboomkapel tot stand gekomen. Het gebintwerk van eikenhout, het stenen metselwerk, de houten spanten en de geschonken klok zorgen gezamenlijk voor een karakteristiek bouwwerk.

Vanaf het begin stond vast dat het een kapel moest worden die bij de omgeving past, dat wil zeggen in Saksische bouwstijl. De klok komt uit een ziekenhuiskapel en is geschonken door een Ootmarsummer, die zijn naam niet genoemd wil hebben. Ook de vier eikenhouten banken komen uit een kapel, maar dan van het ziekenhuis in Oldenzaal.

Het Mariabeeld dat achterin de Kipboomkapel is geplaatst, is in bruikleen gegeven aan de Agelose gemeenschap door het bisdom ’s-Hertogenbosch. Inmiddels zijn ook al een aantal glas in lood ramen in de kapel aangebracht. De ingang wordt afgesloten met een zwaar smeedijzeren hek. De kapelvloer is van antraciet gemaakt en rolstoeltoegankelijk.

info

www.kipboomkapel.nl

locatieKipboomkapel, Kipboomweg 9
plaatsAgelo (Overijssel)
postcode76
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl