Vandaag is donderdag 17 oktober  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervrijdag 6 juni 2014    Evangelie van 2014-06-06
begintijd13:15 uur
 titelOecumenisch gebed - Vredesplein Den Haag
beschrijving

De wereld is en blijft onrustig: van de Oekraïne tot in Nigeria, van Thailand tot de verwoeste bomen van de Tent of Nations in het Heilig Land. Deze onrust en de angst van mensen vragen om een antwoord van gebed. Den Haag, internationale stad van Vrede en recht heeft een VREDESPLEIN nodig.

Daarom heeft de Haagse Gemeenschap van Kerken in samenwerking met de H.Jacobusparochie besloten om maandelijks te bidden voor de vrede op het kerkplein van deze kerk (Parkstraat 65A). We sluiten daarbij aan bij het Conventry-gebed dat in veel steden van Europa op vrijdag wordt gebeden. Het gebed verbindt de steden waar kerken ooit zijn verwoest door bombardementen, zoals in Den Haag op 3 maart 1945. (zie www.crossofnails.org )

De eerste keer zal dit Vredesplein gehouden worden op vrijdag 6 juni a.s. om 13.15 uur, aansluitend aan de middagmis. We zullen dat buiten op het plein doen. U bent allen van harte welkom om zich bij dit gebed aan te sluiten en intenties aan het vredeskruis te bevestigen.

info

www.oecumenedenhaag.nl

locatieKerkplein van de Jacobuskerk, Parkstraat 65A
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl