Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 14 t/m maandag 18 mei 2015    Evangelie van 2015-05-14
(Hemelvaartsdag / Sint Bonifatius / H. Matthias)
 titel57e internationale militaire bedevaart
beschrijving

Traditie­getrouw vindt in de meimaand - Mariamaand een inter­nationale militaire bedevaart plaats naar Lourdes, in Zuid-Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën. De Militaire bedevaart zal plaatsvinden donderdag 14 t/m maandag 18 mei 2015.

Omdat Mgr. J. Punt nog maar net terug is van de diocesane bedevaart naar Rome, heeft hij Mgr. A. Woolderink, vicaris-generaal van het Militair Ordinariaat gevraagd met de militaire bedevaart mee te gaan.

Hierbij nodigt de Rooms-katholieke Geestelijke Verzorging, in samenwerking met de Stichting Militaire Lourdes Bedevaart, u uit deel te nemen aan de Militaire bedevaart naar Lourdes 2015. Met als thema ”Wie is mijn broeder?” ontmoeten militairen uit tientallen landen elkaar in een ambiance van bezinning en gebed, afgewisseld met lichtere momenten van gezelligheid en kameraadschap.

Internationale grootse vieringen worden afgewisseld met intiemere bijeenkomsten op nationaal niveau. Verder is er ruimte voor onderling contact, o.m. tijdens een gezamenlijke receptie met lunch en er wordt gelegenheid geboden deel te nemen aan een excursie. Alle (post)actieve militairen en burgerambtenaren van Defensie tot en met 75 jaar zijn welkom om deel te nemen. Zij mogen ieder één introducé(e) of begeleid(st)er meenemen. Voor 2015 willen we ons speciaal inzetten voor die collega’s/veteranen die tijdens (recente) missies op een of andere wijze gewond zijn geraakt. Het programma in Lourdes voorziet in een aantal momenten waarop mogelijkheid tot lotgenotencontact wordt geboden met collega’s uit andere landen.

Voor deze bijzondere vorm van personeelszorg bij Defensie is in 2014 de regeling voor Actief dienende gewonden opgezet. Voor 2015 wordt bekeken of deze regeling gecontinueerd kan worden.

Actief dienende militairen die gewond zijn geraakt tijdens hun inzet
Voor actief dienende militairen die fysiek letsel hebben opgelopen tijdens een missie of als gevolg van een missie psychisch letsel hebben opgelopen is er een speciale regeling. Zij kunnen samen met een begeleider op kosten van defensie mee met de Militaire Bedevaart als wordt voldaan aan de volgende voorwaarden:

  • Betrokkene is als gevolg van het letsel ongeschikt geworden voor de functie van actief dienend militair.
  • Betrokkene is gekeurd door Bijzondere Medische Beoordelingen (BMB) in Utrecht en heeft ook de uitslag van de keuring ontvangen.

Als betrokkene nog niet gekeurd is of nog geen uitslag heeft ontvangen, maar wel ongeschikt dreigt te worden voor de militaire dienst dan kan hij/zij ook een aanvraag indienen. Er wordt dan in de militaire organisatie om advies gevraagd.

In principe dient iedere deelnemer in staat te zijn om met een bus te reizen. We zetten zowel dag- als nachtbussen in, e.e.a. afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Mocht u daartoe niet in staat zijn, bijvoorbeeld vanwege afhankelijkheid van een rolstoel, wordt bezien of er een vliegtuigstoel voor u beschikbaar is. Het bestuur laat zich in dat geval adviseren door een arts. Hetzelfde geldt voor de leeftijdsbeperking. Bent u ouder dan 75 jaar, dan bekijkt een arts met u de mogelijkheden.

De reis kan ook per motor gemaakt worden, met een speciaal heen- en terugreisprogramma, waaronder een Battlefield tour. Dit programma begint op 12 mei en eindigt op 21 mei.

Voor alle bedevaartgangers worden eenvoudige, maar goed verzorgde hotels gereserveerd op basis van volpension. Dit is bij onderstaande prijzen inbegrepen, tenzij anders vermeld.

De prijzen voor de busreizen zijn berekend op basis van een mogelijke onderintekening, waardoor de kosten per persoon in aanvang hoger zijn. Bij een gunstiger busbezetting krijgt u een deel van het geld terug. De kosten bedragen maximaal € 550,- voor de dagbus of maximaal € 475,- voor de nachtbus, exclusief toeslag 1 persoonskamer (€ 180,- dagbus, € 110,- nachtbus). De motorbedevaart kost € 460,- exclusief toeslag 1 persoonskamer, de brandstofkosten en de maaltijden onderweg.

Bij de reiskosten zijn inbegrepen:

  • alle toeslagen
  • diner en ontbijt in het hotel onderweg op de heen- en terugweg (dagbus, voor motoren alleen ontbijt)
  • verblijf te Lourdes: vier hotelovernachtingen - vol pension
  • collectieve ziektekostenverzekering
  • inschrijving bij de Pelerinage Militaire International en PMI-insigne 2015.

De prijzen voor de vliegreis worden bekend gemaakt indien u daarvoor in aanmerking komt. Details over de verzorging en het programma krijgt u zodra u uw belangstelling heeft kenbaar gemaakt.

Meer informatie vindt u op de website: www.militairebedevaart.nl . Daar vindt u ook een digitaal inschrijfformulier. U kunt zich ook aanmelden bij het secretariaat SMLB, telefoon (06) 1549 2778 of per email: secr.smlb@ziggo.nl .

Uw inschrijving moet vóór 1 maart 2015 binnen zijn.

info

(06) 1549 2778
secr.smlb@ziggo.nl
www.militairebedevaart.nl

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatie
plaatsLourdes (Frankrijk)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl