Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 12 juli 2014    Evangelie van 2014-07-12
begintijd11:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelNationale Bedevaart Brielle
beschrijving

Thema: Daden van Liefde

In en om het Heiligdom van de HH. Martelaren van Gorcum (Rik 5, Brielle) vindt zaterdag 12 juli de Nationale Bedevaart plaats. Thema is dit jaar: Daden van Liefde. Hoofdcelebrant in de Eucharistieviering is Mgr. J.H.J. van den Hende; het Sint-Jozefkoor uit Rozenburg verleent de muzikale ondersteuning van de viering. Er is dit jaar een speciaal jongerenprogramma.

Brielle is het bekendste bedevaartsoord van Zuid-Holland. In het jaar 1572 werden op deze plaats 19 Rooms-Katholieke geestelijken uit Gorcum gemarteld en opgehangen omdat ze weigerden hun geloof in de eucharistie af te zweren. Drie ‘jonge’ martelaren uit de vorige eeuw hebben in het heiligdom ook gedenktekenen gekregen: de heilige zuster Benedicta van het Kruis (Edith Stein), de zalige Karl Leisner en de zalige Titus Brandsma. Zij zijn alle drie martelaren van het naziregime ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en indrukwekkende geloofsgetuigen van ‘onze tijd’.

Programma
11.00 uur - Eucharistieviering
13.00 uur - Rozenkransgebed / jongerenprogramma
14.00 uur - Kruisweg
15.00 uur - Vesperviering met processie en pelgrimszegen

Jongerenprogramma
Voor de jongere bedevaartgangers is er dit jaar een ‘parallelprogramma’ tijdens het rozenkransgebed. De bisschop geeft dan catechese.

Busvervoer
Er zijn twee opstapplaatsen.

  • HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal
    Mathenesserlaan 305 te Rotterdam
    Vertrektijd: 09.45 uur
  • Centraal Station Rotterdam (achterzijde)
    Proveniersplein
    Vertrektijd: 10.15 uur

Aanmelden via bisdom Rotterdam. T: 010 – 281 51 71

Openstelling en eucharistieviering
In juli en augustus is het heiligdom dagelijks geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Elke donderdag vindt om 16.00 uur een eucharistieviering plaats. De Bedevaartskerk is te vinden aan De Rik 5 (Hoek De Rik-Kloosterweg) te Brielle.

info

(010) 281 51 71
www.bisdomrotterdam.nl/algemeen/bedevaartplaatsen/brielle/Pages/brielle.aspx

organisatieBisdom Rotterdam
locatieBedevaartskerk, De Rik 5
plaatsBrielle (Zuid-Holland)
postcode32
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl