Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
wanneerdinsdag 20 mei 2014    Evangelie van 2014-05-20
begintijd19:30 uur
 titelCursus Iconen lezen
beschrijving

Vanaf dinsdag 6 mei 2014 wordt een cursus van drie avonden georganiseerd o.l.v. Rini Dekkers en Leo van Leijsen.

Beelden van opstanding en nieuw leven

Iconen intrigeren. Ze schitteren naar buiten. En ze trekken je naar binnen. Zo wordt je onvermijdelijk meegenomen in de oosters-orthodoxe liturgie, waarbinnen iconen hun vaste plaats hebben. De iconen zijn niet los te zien van de gezangen, schriftlezingen en gebeden van de specifieke zon- of feestdag. Wie zich er in verdiept, ontdekt verschillende lagen in de iconen: uit de bijbel, uit oude vertellingen van het volkgeloof, uit de praktijk van de viering.

Deze cursus laat u zorgvuldig kijken naar de icoon en geeft u kennis over de plaats van de icoon in de rijke geloofstraditie. Aan bod komen de icoon van de Samaritaanse vrouw, de icoon van Hemelvaart en die van Pinksteren.

  • 6 mei 2014 - De icoon van de Samaritaanse vrouw
  • 20 mei 2014 - De icoon van Hemelvaart
  • 4 juni 2014 - De icoon van Pinksteren

Lokatie: Thomashuis, Dominicanenklooster Zwolle

info

www.kloosterzwolle.nl/algemeen/agenda_detail/iconen_lezen

locatieDominicanenklooster, Assendorperstraat 29
plaatsZwolle (Overijssel)
postcode80
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl