Vandaag is donderdag 8 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerdonderdag 12 juni 2014    Evangelie van 2014-06-12
begintijd08:30 uur
eindtijd18:00 uur
 titelBedevaart Parochie H. Nicolaas naar Brielle
beschrijving

De parochie van de H. Nicolaas te Amsterdam organiseert op zaterdag 12 juli een bedevaart per touringcar naar het heiligdom van de HH. Martelaren van Gorcum in Brielle.

De band van Basiliek van de H. Nicolaas met deze martelaren is onmiskenbaar, in de basiliek bevindt zich een Martelarenkapel met schilderingen van de geschiedenis van de martelaren, een altaarretabel en het beeld van Nicolaas van Poppel, een van de martelaren. In het vieringaltaar onder de koepel van de basiliek bevindt zich een reliek van de martelaren.

Op 12 juli heeft in Brielle ook de Nationale Bedevaart plaats met als thema “Daden van liefde”, over de opdracht van Jezus je geloof te praktiseren in daden van naastenliefde. Een bezoek aan dit heiligdom kan het besef versterken hoezeer wij nu in vrijheid ons geloof kunnen beleven.

De dag begint met het bidden van de lauden in de basiliek aan de Prins Hendrikkade te Amsterdam. Aansluitend vertrekken we naar Brielle. Om 11:00 uur volgt een eucharistieviering in de bedevaartskerk. Voor de lunch zijn betaalbare broodjes verkrijgbaar. In de middag kan men Brielle bezoeken of deelnemen aan het Rozenkransgebed en de Kruisweg in de kerk. Rond 15:00 uur sluiten we gezamenlijk af met het bidden van de vespers, een processie en een pelgrimszegen.

De bedevaart kost 15 euro. Informatie over betaling volgt na aanmelding.

info

Kees Bieshaar
(020) 625 15 31
keesbieshaar@hetnet.nl

Jan Willem van de Wetering
(06) 23 60 23 40

locatieBasiliek van de H. Nicolaas, Prins Henddrikkade 73
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl