Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 22 juni 2014    Evangelie van 2014-06-22
begintijd10:30 uur
eindtijd16:00 uur
 titelNationale Bedevaartdag bij O.L.V. ter Nood
beschrijving

Zondag 22 juni is het groot feest in Heiloo omdat de Kerk wereldwijd  750 jaar Sacramentsdag viert. Op deze dag wordt ook de jaarlijks terugkerende Runxputlezing gegeven, dit jaar wordt verzorgd door Leo Fijen van de KRO. Hij zal spreken over ‘Bedevaarten in onze tijd’.

De dag wordt begonnen met en feestelijke Eucharistieviering. Aansluitend zullen we een grote Sacramentsprocessie houden door het park. Een speciaal ensemble van koperblazers, samengesteld uit de Fanfarekorps ‘FSH’ en de Harmonie van Heiloo, Caecilia, heeft haar medewerking al toegezegd. Zij zullen de grote Sacramentsprocessie muzikaal opluisteren met hun blaasinstrumenten.

De oorspronkelijke datum was en is, de eerste donderdag na het octaaf van de Triniteit. In Nederland wordt Sacramentsdag traditioneel gevierd op de tweede zondag na Pinksteren. De datum van Sacramentsdag hangt dus direct samen met het Hoogfeest van Pasen dat we dit jaar gevierd hebben op 20 april.

Bij Onze Lieve Vrouw ter Nood, hoopt men dit bijzonder en zeer groot jubileum van 750 jaar Sacramentsdag met zeer velen te mogen vieren om zo God te danken voor het grote geschenk van de Heilige Eucharistie.

Programma

10.30 uur: Viering van de Heilige Eucharistie
                    opluistering door het koor ‘Ubi Caritas’

± 11.45 uur: Sacramentsprocessie door het park

± 12.30 uur: Lunchpauze
                    brood en koffie verkrijgbaar in ontmoetingsruimte ‘Het Oesdom’

14.00 uur: Ruxputlezing ‘Bedevaarten anno 2014’ door Leo Fijen 

15.30 uur: Plechtig Lof

info

www.onzelievevrouwternood.nl

locatieHeiligdom O.L.Vrouw ter Nood, tegenover kapellaan 13
plaatsHeiloo (Noord-Holland)
postcode18
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl