Vandaag is vrijdag 13 september  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerzaterdag 10 mei 2014    Evangelie van 2014-05-10
begintijd14:00 uur
eindtijd16:00 uur
 titelPresentatie open brief religieuzen
beschrijving

De gezamenlijke religieuzen van Nederland hebben een open brief geschreven over de economie. Deze brief wordt zaterdag 10 mei gepresenteerd bij de Hircos-communiteit in Den Haag. De Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) houdt zich al enige tijd nadrukkelijk bezig met het thema van de economie tegen de achtergrond van de groeiende tweedeling in onze samenleving.  Een brede bezinning onder religieuzen zelf over de actuele betekenis van armoede heeft geleid tot ‘Geroepen om te delen – open brief van de religieuzen over de economie’.

Presentatie
De presentatie van de brief vindt plaats op zaterdagmiddag 10 mei aanstaande, van 14.00 – 16.00 uur. Die dag is ook Open Kloosterdag: overal in Nederland openen kloosters die dag hun deuren voor bezoekers. De datum is strategisch: een kleine twee weken voor de verkiezingen voor het Europees parlement. De presentatie vindt plaats in de Hircos-communiteit te Den Haag, Stortenbekerstraat 224. Dit is een bijzondere gemeenschap van religieuzen in het hart van de Schilderswijk. Er wonen negen paters SVD en zusters SSpS die allen werkzaam zijn in pastorale en sociale projecten in de buurt. De meesten van hen zijn afkomstig uit het buitenland.

Programma
Tijdens de presentatie op 10 mei zullen enkele mensen, die nauw betrokken zijn bij het leven van kansarmen in de samenleving, reageren op de brief en hun ervaringen delen. Lieke Steinmeijer is directeur van Stichting Mara, een organisatie die zich inzet voor kwetsbare groepen in de samenleving. Marie-Anne van Erp is directrice van het Multicultureel Ontmoetingscentrum, dat de emancipatie en zelfredzaamheid van diverse bevolkingsgroepen bevordert. Elly Burgering is coördinator van het Straat Consulaat, een organisatie van en voor daklozen, thuislozen en druggebruikers.

Vervolgens komen enkele politici en beleidsmakers aan het woord: Karen Duys (CDA) vanuit de lokale politiek en Bernard Naron, PvdA-kandidaat voor de Europese verkiezingen. Daarna vindt een plenair gesprek plaats over de inhoud van de brief. En tenslotte zal eenieder expliciet worden uitgenodigd om het niet te laten bij mooie woorden alleen.

Aanmelden
Wie de presentatiebijeenkomst wil bijwonen dient zich hiervoor aan te melden via e-mail: cmbr@knr.nl
Enige haast is hierbij geboden gezien de beperkte ruimte in de Hircos-communiteit.

info

cmbr@knr.nl
www.knr.nl

locatieHircos-communiteit, Stortenbekerstraat 224
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl