Vandaag is donderdag 8 augustus  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 11 mei 2014    Evangelie van 2014-05-11
(Moederdag / Sint Mamertus)
begintijd09:30 uur
eindtijd17:30 uur
 titelLiduinafeest met mgr. Hendriks
beschrijving

Jaarlijks wordt in de Liduinabasiliek te Schiedam het feest van de H. Liduina, patrones van de zieken en van de stad Schiedam, gevierd. Dit jaar willen we tijdens het Liduinafeest geld inzamelen voor de Liduinakerk in Congo. 

Het Liduinafeest wordt altijd twee weken na Pasen gevierd, maar omdat deze datum dit jaar samenvalt met dodenherdenking (4 mei), is besloten om het Liduinafeest één week later op 11 mei te vieren.

Programma

09.30 uur plechtige Eucharistieviering
met Mgr. J.W.M. Hendriks, hulpbisschop van Haarlem, als hoofdcelebrant
Aansluitend koffie in parochiecentrum “de Wilgenburg”
14.00 uur stille omgang door de binnenstad
15.30 uur gezongen Vespers door de broederschap van Liduina
uitstelling van het Allerheiligste
16.30 uur rozenkransgebed
17.00 uur plechtig sluitingslof
processie met rondgang van de relieken van Liduin

U bent van harte welkom!

Liduina
Liduina is een bekende heilige in Schiedam en Nederland maar ook elders op de wereld wordt zij vereerd

In Congo, in de stad Vikuku, kent men sinds 2012 een Liduinakerk. Dit kerkje is gebouwd met steun van verpleeghuis Liduina in Boxtel.

De Liduinabasiliek in Schiedam heeft zich aangesloten bij deze contacten met het verre Congo. Dit wordt op zondag 11 mei tijdens het jaarlijkse Liduinafeest  in praktijk gebracht door het houden van een geldactie. De Afrikaanse Liduinakerk heeft een personenbusje nodig, om zieken uit de omgeving te kunnen vervoeren. Er gaat een verhaal dat Liduina een beurs had, waar altijd geld uitkwam als mensen een beroep op haar deden. De beurs raakte nooit leeg. In deze geest wil de basiliek de actie voor het busje voeren.

Er komt een ‘melkbus’ achter in de kerk, waarin giften gedeponeerd kunnen worden: een Bus voor een Bus. Op de melkbus is ook informatie te vinden over de Liduinakerk in Congo.

Daarnaast is er een bankrekening waarop men kan storten: Stichting Vrienden van Liduina p/a Braspenning 4, 5283 PT Boxtel. iban: NL44 RABO 0156 5588 15

info

www.liduinabasiliek.nl

locatieH. Liduinabasiliek, Singel 104
plaatsSchiedam (Zuid-Holland)
postcode31
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl